LeBron James vigastas lähendajalihast ka eelmisel hooajal. Toona tuli tal selle tõttu vahele jätta 17 kohtumist.Foto: USA Today Sports
Korvpall
26. detsember 2019, 18:28

LeBron Jamesi häirib sama vigastus, mis ta eelmisel hooajal mitmest kohtumisest kõrvale jättis

Los Angeles Lakersi mängija, aegade parimaid korvpallureid LeBron James vigastas tänases kohtumises Los Angeles Clippersi vastu oma lähendajalihast. Ka eelmisel aastal samast piirkonnast vigastada saanud 34aastane ameeriklane pidi toona eemale jääma tervelt 17 kohtumisest.

Jamesile valmistas vigastus muret juba enne tänast kohtumist: jättis ta ju vahele eelmise matši Denver Nuggetsiga, mille Lakers tulemusega 104:128 kaotas. Teisel jõulupühal toimunud matšis põrkas ameeriklane avaveerandil kokku vastasmängija Patrick Beverleyga, mis vigastust süvendas.

Neli korda liiga väärtuslikema mängija auhinna (MVP) võitnud James jäi vaatamata sellele platsile, rabeles 39 minutit ja tõi selle aja jooksul 23 punkti, üheksa lauapalli ja kümme resultatiivset söötu. Lakers mängis aga eduseisu maha ja kaotas tugevale linnarivaalile tulemusega 106:111. Seejuures olid lõpu eel aktsioonis samad mehed, kes varem kokku põrkasid: Beverley blokeeris seisul 106:109 neli sekundit enne lõppu Jamesi kaugviske, mis tabamise korral viigiseisu jalule oleks seadnud.

James tundis end enne kohtumist hästi, kuid kardab, et kokkupõrge jättis vigastusele oma jälje. 

"Tundsin end mängu eel tervena. Sain põlvega hoobi kubemesse, mistõttu olen nüüd samas kohas, kus viis päeva tagasi," vahendas Jamesi sõnu The Guardian.

Mullu, kui James vigastada sai, mõjus see Lakersile hävitavalt. Kui samuti jõulupühal peetud kohtumistes alistati hiljem läänekonverentsi võitnud Golden State Warriorsi suurelt 127:101 ning saavutati 34 mängust 20. võit, siis vigastuspausi ajal langes meeskond viimaste sekka.

James jäi lõpuks kõrvale 17 kohtumisest - nii mitmest matšist polnud ameeriklane varem järjest puudunud - ning kui ta lõpuks naasis, ei õnnestunud enam pikalt play-off'i pääsu nimel võidelda. Lakers lõpetas hooaja 37 võidu ja 45 kaotusega läänekonverentsus 10. kohal.

Ka tänavu on Jamesi kanda tähtis roll: mitmekülgne mängija on saanud kirja 30 kohtumist ja visanud mängus keskmiselt 25,7 punkti, võtnud 7,6 lauapalli ja andnud liiga parimana ning enda isiklikku rekordit tähistavad 10,6 resultatiivset söötu. 

Hetkel on Lakers läänekonverentsis liider, olles võitnud 24 ja kaotanud seitse kohtumist, seejuures viimases neljas matšis pole saanud meeskond võidurõõmu tunda. Neist parem võiduprotsent on ette näidata vaid Milwaukee Bucksil, kes juhib 27 võidu ja viie kaotusega idakonverentsi.