Sebastien Ogier.Foto: SIPA/Scanpix
Auto-Moto uudised
26. detsember 2019, 19:31

Ogier: mul on Tänakuga sama seis, kuid Neuville on ainsana uueks hooajaks hästi valmistunud (9)

Sebastien Ogier rääkis Soome ralliportaalile Rallit.fi uue hooaja eelsetest mõtetest ning sellest, kuidas on asjad uues tiimis kulgenud.

Mäletatavasti otsustas Ogier lahkuda Citroenist ning siirduda Tommi Mäkineni käe alla Toyotasse.

"Seni on Tommiga kõik kenasti sujunud. See on mulle hea võimalus temaga koos töötada. Kui olin noor, oli ta mu iidol. Jälgisin teda Monte Carlo rallil, mille ta mitu korda võitis," sõnas Ogier. 

Kuigi päris koostöö hakkab pihta uuel aastal, siis leiab kuuekordne maailmameister, et tal on juba praegu tekkinud Toyota bossiga hea klapp.

"Olen juba märganud, et mul on Tommiga samasugune mõtteviis. Tahame iga detaili lihvida peensusteni, et olla võimalikult efektiivsed. Loodame koos häid tulemusi saavutada," lisas Ogier.

Kui esimesed neli MM-tiitlit võitis prantslane aastatel 2013-2016 Volkswageniga ning viimased kaks korda ja viimati tunamullu tuli ta maailmameistriks M-Spordiga, siis tulevasel hooajal saab Ogier õnne proovida Toyota Yarisega. 36aastane ralliäss, kes mullu kolmandana lõpetas, tunnistas, et uue masinaga tutvumine on parajaks proovilepanekuks.

"Üheks suurimaks väljakutseks on kohaneda uue autoga nii kiiresti kui võimalik. Aga Ott (Tänak) on samas seisus. Thierry (Neuville) on ainuke piloot, kes algavaks hooajaks hästi valmistunud on. Saab näha, mida me teha suudame, aga plaan on MM-tiitli nimel võidelda," lausus Ogier.

Neuville, kes oli möödunud hooajal Tänaku lähim konkurent on nüüd Hyundais eestlasele meeskonnakaaslaseks. Belglane on samas tiimis kihutanud alates 2014. aastast.