Therese Johaug. Foto: Gian Ehrenzeller/AP
Talisport
27. detsember 2019, 12:45

TÖÖ KÄIB! Suusakuninganna Johaug õpib meestelt, kuidas veel võimsamaks saada (5)

Naiste murdmaasuusatamise valitsejanna Therese Johaug pole edu taustal loorberitele puhkama jäänud, vaid üritab üha võimsamaks saada. 

Norralanna on tänavu MK-sarjas võitnud kõik distantsisõidud, edestades lähimaid jälitajaid vähemalt 30 sekundiga, paaril juhul on vahe kärisenud lausa minuti ringi. Nõnda ongi Johaug üldarvestuses edu kasvatanud juba 145punktiliseks, sellele vaatamata ta rihma lõdvaks ei lase. 

Lisaks jõutrennidele ja suusarajal pingutamisele näeb 31aastane sportlane kõvasti vaeva ka teoreetilise poolega. NRK-le antud intervjuus ütles Johaug, et õpib läbi videote nii meeste kui ka naiste pealt, kuidas oma sõidustiili muuta ning kuidas teatud olukordades tegutseda. 

Näiteks ammutab Johaug inspiratsiooni tugevate kaasmaalaste Johannes Hösflot Kläbo ja Martin Johnsrud Sundby sõitudest. "Olen Johannest jälginud nii sprindi- kui ka distantsisõitudel. Näiteks vaatasin, kuidas ta 2017. aastal 30 km sõidus finišiolukorra lahendas," selgitas suusakuninganna.

Ta lisas: "Vaatan väga teraselt, kuidas Johannes oma keha valitseb. Ta kasutab käsi ja puusi, et end sirgemaks lükata. Mul on nii meestelt, aga ka naistelt, veel palju õppida."