Šarunas Jasikevicius.Foto: VALDA KALNINA/EPA
Korvpall
27. detsember 2019, 09:45

Kriisis Žalgirist tabas taas suur tagasilöök, Jasikevicius mängijatele pühadepuhkust ei lubanud

Korvpalli Euroliigas külastab Kaunase Žalgrisi täna õhtul Müncheni Bayernit. Matši eel tabas Leedu klubi aga järjekordne tagasilöök. 

Žurnalist Donatas Urbonas teatas sotsiaalmeedias, et kindlasti ei saa täna õhtul kaasa teha Jock Landale, kes vigastas treeningul hüppeliigest. Austraallasest keskmängija on olnud viimases üheksas mängus Žalgirise suurim punktikütt.

Lisaks on kahtluse all Edgaras Ulanovase tänane kohtumine, tal on probleeme säärelihasega. Endiselt on audis Žalgirise tagaliini liider Marius Grigonis.

Tiimi peatreener Šarunas Jasikevicius tõdes, et pühade ajal ei saanud ta tiimile puhkust anda. "Tegime Prienai vastu (22. detsembril) hea mängu, lubasin mängijatele ühe vaba päeva. Ma ei näe teist võimalust, et keerulisest seisust välja ronida. Oleme rassinud iga päev, eks näis, kas sellest on kasu," sõnas ta.

Olukord on tõepoolest kehv, sest Žalgiris on Euroliigas kaotanud üheksa mängu järjest. Leedulaste au ja uhkus hoiab kolme võiduga 12 mängust viimast kohta. Tänane vastane Bayern püsib 13. real. 

"Otsustavaks saad toores jõud. Bayern mängib väga füüsilist korvpalli. Nad pole kiired, küll aga suured. Peame mängu kiireks ajama. Meie edu valem on lihtne korvpall, peame vältima vigu," arutles Jasikevicius kohtumise eel. 

Standings provided by Sofascore LiveScore

16. mänguvooruga alustati eile õhtul. Kõige tulisem duellis alistas Moskva CSKA 78 : 75 Milano Armani. Hooaja eel Itaalia klubist minema heidetud Mike James tõi võitjate kasuks 17 silma ja 11 resultatiivset söötu, 28 silma panustanud Daniel Hackett purustas isikliku punktirekordi.

Jätkuvalt on kodusaalis suurepärases hoos Lyon-Villeurbanne ASVEL, sel korral saadi 92 : 88 jagu Moskva Himkist. Üle pika aja Euroliigas palliv Prantsusmaa klubi on tänavu üheksas kodumängust võitnud koguni seitse, võõrsilt on lisandunud üks.

Ülejäänud kohtumised kujunesid üsna ühepoolseks: Anadolu Efes alistas 99 : 79 Tel Avivi Maccabi, Madridi Real 87 : 75 Ateena Panathinaikose ning Berliini Alba 81 : 57 Baskonia.