Thierry Neuville. Foto: REPORTER IMAGES/EPA
WRC
27. detsember 2019, 10:30

Thierry Neuville: olen Tänaku edestamiseks piisavalt hästi relvastatud (16)

Autoralli MM-sarja uue hooaja algus läheneb halastamatu kiirusega. Värske aasta eel on õhus palju põnevaid küsimusi. 

Viimastel aegadel on kõige kuumem teema olnud Ott Tänaku ja Thierry Neuville´i mahtumine Hyundai tiimi. Nüüd sai belglane kodumaa meedias sel teemal taas sõna. 

"Toyota oli eelmise hooaja jooksul väga tugev, sageli hõivasid nad avapäeva järel kõik kolm poodiumikohta. Vahepeal ei teadnud keegi, kuidas neile, kuid eelkõige Tänakule vastu saada," arutles Neuville.

"Aga mina tunnen Hyundaid masinat ja kogu tiimi väga hästi. Hooaja jooksul läks olukord paremaks. Usun, et olen sama autoga sõites Tänaku edestamiseks piisavalt hästi relvastatud." 

Tõsi, kuigi põhiaur läheb Tänaku-Neuville´ile küsimusele, siis kindlasti ei saa ära unustada Toyotaga liitunud Sebastien Ogier´d. Kuuekordne maailmameister peab küll uue masinaga kohanema, kuid sellega pole tal kunagi suuri probleeme olnud. 

"Ogier on Yarise roolis kindlasti ohtlik konkurent," sõnas Neuville. "Usun, et Tänak toob Hyundaisse palju tehnilisi teadmisi, meiegi üritame sellest kasu lõigata. Meil on samuti oma ideed. Seega loodan, et talvel tehtava koostööga suudame Toyota kaugele maha jätta." 

Autoralli MM-sarja uus hooaeg stardib 23. jaanuaril Monte Carlos.