Ingvild Flugstad Östberg.Foto: AFP/Scanpix
Talisport
28. detsember 2019, 08:49

MK-sarja tiitlikaitsja salapärasest võistluspausist: tundsin end halva eeskujuna

Murdmasuusatamise naiste MK-sarja tiitlikaitsja Ingvild Flugstad Östberg (29) rääkis enne täna algavat Tour de Skid, mis on ühtlasi tema hooaja avastart, tunnetest, mis teda võistluspausi ajal valdasid.

"Tundsin ennast natuke halva eeskujuna. See kipitas kõige rohkem. Kui üldiselt tunnen, et teen palju head, mis võib teisi inspireerida, siis tolles olukorras tundsin end hoopis halvasti," sõnas suusataja Norra rahvusringhäälingu vahendusel.

Östbergi eemalejäämine on tekitanud Norras palju meediakära, sest olukord pole lõpuni klaar. Ta teatas novembri lõpus Beitostölenis, et jätab MK-hooaja alguse vahele, sest tema tervis ei vasta kõikidele nõuetele. Mis täpsemalt lahti oli, on avalikkuse jaoks saladus.

"Minu tervis on kõige tähtsam asi," lisas ta nüüd Šveitsis Lenzerheides toimunud pressikonverentsil. "Tour de Ski on väga raske võistlus, kuid armastan võistlemist ja tuuri."

Toimunud nelja MK-nädalavahetust jälgis tiitlikaitsja Östberg televiisorist. "Väga eriline oli võistlusi telerist vaadata. Tahtsin väga ise ka osaleda," ütles norralanna.

Tour de Ski algab täna vabatehnikas ühisstartidega. Naiste 10 km algab kell 13.45 ning meeste 15 km kell 15.15.

Edasine tuur:
29.12. – vabatehnikasprint Lenzerheides
31.12. – eraldistardist vabatehnika 10/15 km Toblachis (Itaalia)
01.01. – klassikatehnikas jälitussõit 10/15 km Toblachis
03.01. – klassikatehnikas ühisstart 10/15 km Val di Fiemmes (Itaalia)
04.01. – klassikasprint Val di Fiemmes
05.01. – ühisstardist lõputõus 10 km Val di Fiemmes*

* – eelmistel aastatel on lõputõus toimunud jälitussõiduna, kuid sel aastal stardivad võistlejad esmakordselt koos ning üldvõitja selgub pärast finišit aegade kokku löömisel.