Johannes Thingnes Bö kannab võistlustel Richard Mille luksuskella, mis piilub pildil kinda ja käise vahelt välja.Foto: AFP/Scanpix
Kõmu
28. detsember 2019, 09:58

Maailma parim laskesuusataja kannab võistlustel 120 000 eurost kella, mis ei näita pulssigi (16)

Tähelepanelikud norralased märkasid, et laskesuusatamise MK-sarja tiitlikaitsja ja praegune liider Johannes Thingnes Bö kannab võistluste ajal ülikallist luksuskella, mis ei näita isegi pulssi.

Norra väljaande Dagbladet teatel on tegu Šveitsi luksusbrändi Richard Mille kellamudeliga 67-02, mis maksab umbes 120 000 eurot. Raha pole probleem, sest Bö teenis eelmisel MK-hooajal pelgalt auhinnarahana 460 000 eurot.

67-02 on brändi kõige kergem ajanäitaja, mis kaalub vaid 32 grammi. 

Bö ei soovinud kella praegu kommenteerida, vaid lubas Norra meediale, et kõneleb sellest uuel aastal.

Ta pole varem kuskil avaldanud, et oleks mingit sorti kellaentusiast. Küll aga vahendab Dagbladet Bö hiljutist jutuajamist Norra televisioonis, kus ta meenutas, kuidas proovis abikaasa Heddale Rolexi kellaga muljet avaldada.

"See oli minu esimene hinnaline kell. Tahtsin seda Heddale näidata, et talle muljet avaldada. Tagantjärele vaadates oli see nõme tegu, aga mis teha. Vahel teeme elus asju, mida hiljem kahetseme," sõnas laskesuusaäss telesaates.

Soome kellategijate ühenduse juht Paula Pyhälä sõnas Ilta-Sanomatile, et Bö luksuskellast pole sporditegemisel mingit kasu, sest see on funktsioonide mõttes tavaline kell, mis ei näita pulssigi.

Richard Mille luksuskellad ja sport pole sugugi uus nähtus, vaid firma on end teadlikult atleetide abil reklaaminud. Partnerite sekka kuuluvad näiteks vormeliässad Kimi Räikkönen, Fernando Alonso ja Jenson Button, sprinter Yohan Blake ja tennisist Rafael Nadal.

Näiteks mudelil 67-02 on kuuekordse autoralli maailmameistri Sebastien Ogier' nimeline versioon.

Laskesuusatamise MK-sari jätkub 9. jaanuaril Saksamaal Oberhofis.