RALLIPERE: Pildil vasakult Jimmy McRae, Max McRae ja Alister McRae.Foto: Twitter / @krcircuit
WRC
28. detsember 2019, 12:23

PERETRADITSIOON JÄTKUB! Colin McRae 15aastane vennapoeg plaanib rallidebüüti

McRae'de rallidünastia lugu saab järgmisel aastal uue peatüki, sest rallidebüüdi teeb Alister McRae 15aastane poeg Max.

Austraalias elav McRae juunior on võitnud mitmeid karditiitleid ning teeb järgmisel aastal kaasa täishooaja Lääne-Austraalia vormel 1000 sarjas. Selle kõrvalt loodab ta oktoobris teha rallidebüüdi ja osaleda koos isa ja vanaisa Jimmyga (viiekordne Briti meister) Šotimaal toimuvalt traditsioonilisel McRae Rally Challenge'il, millega tähistatakse Maxi nüüdsels surnud onu Colin McRae 1995. aasta MM-tiitli aastapäeva.

"Mul oli õnn käia sel aastal Walesis ja sõita mõne onu Colini autoga. See oli ülilahe. Uskumatu võimalus, need masinad olid lihtsalt fantastilised," vahendab Max McRae sõnu WRC kodulehekülg.

Ta sõitis Subaru Legacy RS ja Subaru Impreza WRC 97 masinatega Walters Arena testialal.

Vanaisa Jimmy järgmise aasta McRae Rally Challenge'ist: "Tuleb suurepärane päev. Peame Maxile selleks leidma mingisuguse juuniorite masina, me ei saa sinna temata minna. Samas ei tohi tal olla liiga võimas auto, me ei taha, et ta isale häbi teeks."

Alister McRae: "Max on rallisõidust väga huvitatud, kuid teda ootab vormel 1000 hooaeg. Vaatame, kuidas see läheb. Me ei avalda talle mingit survet, eriti kui on teada, kui kallis on rallisport. Olen Maxile öelnud, et ta peab vanaisaga rääkima ja ütlema talle, et ta käe [raha võtmiseks] tasku paneks."