Pep Guardiola.Foto: EMPICS Sport/Scanpix
Jalgpall
28. detsember 2019, 16:15

Manchester City peatreener: tiitlile mõelda on ebareaalne

Tiitlikaitsja Manchester City läks küll eile väravavahi punasele kaardile vaatamata 2:0 ette, kuid jäi lõpuks Wolverhampton Wanderersile tulemusega 2:3 alla. Meeskonna peatreener Pep Guardiola tõdes, et meeskonnal, kes poole hooaja järel liidrist 14 punkiga maha jääb, pole reaalne hakata Inglismaa meistritiitlile mõtlema.

Seejuures on ülivõimas Liverpool, kes parimana 52 silma kogunud, ühe mängu vähem pidanud. Tiitlikaitsja hispaanlasest juhendaja usub, et Jürgen Kloppi hoolealustele nad enam järele ei jõua. "Jah, vahe on liiga suur," sõnas Guardiola BBC-le.

City on tänavu liigas kaotanud juba viis mängu. Võrdluseks: mullu jäi saldoks neli, tunamullu aga kõigest kaks kaotust. Liverpool see-eest on võitnud 18 kohtumisest 17, korra on liider pidanud leppima viigiga. Kahe klubi vahele mahub veel 39 punkti kogunud Leicester City, kes edestab City't ühe silmaga. Guardiola leiab, et nad peavad asuma võitlema hõbeda eest.

"On ebareaalne mõelda Liverpoolile, mõtleme Leicesterile. Meil on võimalus võtta teine koht. Tean oma meeskonna kvaliteeti, kuid paraku selline on olukord," lausus Guardiola.

Peatreenerile sekundeeris meeskonna poolkaitsja Bernardo Silva. "Oleme kehvas seisus. Pettumustvalmistav hooaja esimene pool. Keegi ei oodanud, et me praeguseks hetkeks Liverpoolist nii paljuga maas oleme. Kuid peame jätkama. Teame, et tiitli võitmine on väga keeruline. Ei ütleks, et võimatu, kuid väga raske," sõnas portugallane.

Tabeliseis:

Standings provided by Sofascore LiveScore