Raido RänkelFoto: Aldo Luud
Talisport
29. detsember 2019, 11:25

Eesti laskesuusameistrivõistlustel said kõik osalejad medali (5)

Eile toimusid Otepääl Tehvandi staadionil Eesti meistrivõistlused laskesuusatamises, kus oli kavas sprindidistants. Meestest tuli täiskasvanute arvestuses Eesti meistriks Raido Ränkel, naistest Tuuli Tomingas. Tähelepanuväärne on, et medalid said kõik stardis olnud eestlased.

Meeste sõidu võitis lätlane Roberts Slotins, kes tegi ühe möödalasu ning lõpetas ajaga 24:42.3. Lamades kaks ja püsti kolm märki üles jätnud Raido Ränkel kaotas lõpuks võitjale 42,2 sekundit, ent kuna ta oli ühtlasi parim eestlane, sai ta kaela kuldmedali.

Eesti meistrivõistluste arvestuses teenis hõbemedali ühe möödalasu teinud Jüri Uha (+2:04,6) ja pronksi kokku viis märki üles jätnud Hans-Kristen Rootalu (+6:21,8). Kokku oli koos väliskülalistega stardis kaheksa võistlejat.

Ka naiste seas said medali kõik stardis olnud eestlannad. Kindla esikoha teenis Tuuli Tomingas, kes kahe möödalasu juures sõitis ajaks 20:37,8. Talle järgnes Johanna Talihärm, kes tegi neli möödalasku ja kaotas võitjale 51,1 sekundit. Üldarvestuses viies olnud Susan Külm sai kaela Eesti meistrivõistluste pronksmedali. Külm jättis üles neli märki ja kaotas võitjale 2:44,7.