Eesti jalgpalliajaloo üks tähelepanuväärsemaid hetki - play-offi jõudnud koondis jääb avakohtumises 35.minutil vähemusse, kui Viktor Kassai näitab Andrei Stepanovile punast kaartiFoto: TAIRO LUTTER
Jalgpall
30. detsember 2019, 15:18

VIDEOMEENUTUS | Eestlaste „lemmikkohtunik“ Kassai lõpetab karjääri

Ungari Jalgpalli Föderatsioon teatas, et hinnatud kohtunik Viktor Kassai on otsustanud 44aastaselt karjäärile joone alla tõmmata.

Kassai sisuliselt sündis kohtunikuks, kuna hakkas seda ametit õppima juba 1990. aastal olles ise alles 15aastane. Ta tõusis üsna kiiresti kodumaal tippkohtunikuks ning FIFA litsentsi teenis ta 2003. aastal.

Ungarlane oli üks oma generatsiooni silmapaistvamaid kohtunikke ja vilistas mitmeid EMi ja MMi finaalturniire. Huvitava faktina võib välja tuua ka tõiga, et Kassai oli esimene kohtunik maailmas, kes kasutas 2016. aasta klubide MMil videokordust. Kassai karjääri tipphetkeks võib siiski pidada 2011. aastat, kui talle usaldati Meistrite liiga finaal FC Barcelona ja Manchester Unitedi vahel. Samal aastal valiti ta ka maailma parimaks kohtunikuks.

Tõsi, just samal aastal mängis Kassai olulist rolli kustutamaks unistus Eesti jalgpallikoondise EM-finaalturniirile jõudmisest. Sügisel näitas ta EM-valiksarja play-off-kohtumises Iirimaaga 35. minutil punast kaarti Andrei Stepanovile. Mängu lõpus teenis teise kollase ja sellega eemaldamise ka Raio Piiroja. Eesti kaotas kohtumise 0:4 ja sellega sisuliselt ka lootuse EM-finaalturniirile jõuda.

Eesti fännid lõid sotsiaalmeedias toona Kassai-vastaseid gruppe ja praegugi on Facebooki-grupil nimega „Viktor Kassai dislike“ üle 20000 fänni.

Kohtumise tipphetki näeb siit: