Jelena Välbe.Foto: Stanislav Moshkov
Talisport
30. detsember 2019, 19:24

Jelena Välbe kritiseeris Tour de Skid: saame kõik aru, et see on vaid ühele sportlasele mõeldud (2)

Venemaa suusaliidu juhi Jelena Välbe leiab, et tänavune Tour de Ski võistluskava on liiga kerge ning soosib liialt Norra suusaässa Johannes Hösflot Kläbot.

"Suusatuur ei tohiks selline olla, see on täielikult tehtud ühe sportlase jaoks ning saame sellest kõik väga hästi aru. Kõik sõidud on kas ühisstardist või sprindidistantsid. On selge, et see mängib kõik trumbid Kläbo kätte," vahendas Välbe sõnu Sports.ru. 

Suusatajana 14 korda maailmameistriks tulnud venelanna meenutas, et algusaastatel oli 2006. aastast toimuv suusatuur hoopis teistsugune.

"Kui Tour de Ski alustas, oli tegu teistsuguse formaadiga. Ma ei tea, kuidas praegu sellega toime tulla. (üle)eile polnud Kläbot sõidu vältel kusagil näha, kuid ta suutis tänu tugevale lõpule poodiumile tõusta," lisas Välbe.

Suusaliidu juht kinnitas aga, et venelased alla anda ei kavatse.

"Tour de Ski on pikk suusatuur ning tähtis pole vaadata ühe etapi tulemust, vaid seda, mis on seis lõpuks. Olen loomulikult pettunud, et Aleksander Bolšunov ja Sergei Ustjugov ei jõudnud finaali, kuid kõik saab määravaks 6. jaanuaril, mis on tuuri viimane päev, kui sõidetakse ülesmäge. Kavatseme võidelda," lausus Välbe.