Therese Johaug.Foto: AP/Scanpix
Talisport
31. detsember 2019, 17:43

Tour de Ski | Johaug sai ülinapi võidu ning tõusis üldarvestuses esimeseks (8)

Täna Itaalias Toblachis sõidetud Tour de Ski kolmandal etapil oli edukas Therese Johaug, kes edestas naiste 10 km eraldistardist vabatehnikasõidus vähem kui sekundiga kaasmaalannat.

Lõpuks kaotas kümnekordsele maailmameistrile kõigest 0,7 sekundiga Ingvild Flugstad Östberg, kolmas oli rootslanna Ebba Andersson (+10,2). Norralannad Heidi Weng (+10,5) ja Astrid Uhrenholdt Jacobsen (+20,8) olid vastavalt neljas ja viies, parima venelannana lõpetas Natalia Neprjajeva sõidu kuuendana (+26,0).

Tänased nobedaimad naised (kliki pildil): 

Johaug kerkis üldarvestuses liidriks, edestades Neprjajevat (+21,0), Wengi (+22,0) ja Östbergi (+23,0).

Uuenenud üldarvestus (kliki pildil):

Meestest võitis kolmandal etapil kavas olnud 15 km eraldistardist vabatehnikasõidu Sergei Ustjugov, kes edestas Ivan Jakimuškinit 22,6 ja Aleksander Bolšunovit 29,0 sekundiga. Neljas oli rootslane Calle Halfvarsson (+29,6) ja viies norralane Hans Christer Holund (+34,6).

Tänasele etapile liidrina vastu läinud tiitlikaitsja Johannes Hösflot Kläbo jõudis küll 5 km vaheajapunkti kolmandana, kuid väsis lõpus niivõrd palju, et lõpetas kokkuvõttes 17ndana (+1.11,4).

Tänased nobedaimad mehed (kliki pildil): 

Ustjugov kerkis esimeseks ka üldarvestuses, mullu suusatuuri teisena lõpetanud venelasel on kaasmaalase Bolšunovi ees 27,0 sekundi suurune edumaa. Kolmandaks langes Kläbo, kes kaotab nüüd liidrile 37,0 sekundiga.

Seisud muutusid üldarvestuses (kliki pildil):