Viktors Iljins 2013. aastal.Foto: Kuvatõmmis/Twitter
Korvpall
31. detsember 2019, 14:21

PÕNEV! Rapla muretses korvi alla jõudu Läti suurklubist (1)

Avis Utilitas Rapla korvpallimeeskond on sõlminud veel aasta lõpetuseks lepingu olulise täiendusega. Rapla korvialust hakkab lisaks Montae Glennile turvama lätlane Viktors Iljins.

212 cm pikkune keskmängija liitub Rapla meeskonnaga Eesti-Läti korvpalliliigat täiseduga juhtivast Riia VEFist. 28aastane Iljins on aastaid pallinud BK Valmiera eest, alustades korvpallurikarjääri hooajal 2011/2012 just seal. VEF-i särgi tõmbas ta üheks hooajaks selga ka 2013/2014, mängides siis meeskonna eest ka Eurocupil, Euroliiga kvalifikatsioonis kui VTB Ühisliigas, kuid pöördus kodumeeskonda tagasi.

Veel on keskmängija Lätis esindanud Jurmala/Fenikssi (2016/2017) ning BK Ogre (2018/2019) ridu, kus täitis olulist rolli võitluses Eesti-Läti liiga pronksmedalile, mille Ogre kevadel BC Kalev/Cramoga pidas. Möödunud hooajal mängis Iljins  Hispaania tugevuselt kolmandas liigas Queseria La Antigua CBTormes meeskonnas.

Käesoleval hooajal on mees VEF-i eest Paf Eesti-Läti liigas väljakul käinud 16 kohtumises, tuues keskmiselt 8,6 mänguminutiga 3,2 punkti ja noppides 2,2 lauapalli.

Ka meeskonna peatreeneril Toomas Annukil on värske täienduse üle hea meel.
 
„Kindlasti ei ole iga päev võimalust enda meeskonda tuua Eesti-Läti liiga mõistes n-ö kohalikku meest, kes tuleb liiga tippsatsist, niiet rõõm on suur. Viktors on varasematel hooaegadel näidanud erinevate meeskondade eest ka väga korralikku statistikat ning me saame olla kindlad, et tegemist on heal tasemel mängumehega. On väga hea meel, et ta saab tulla ja oma kogemused Rapla vormis maksma panna,“ sõnas Annuk.
 
Iljins jõuab Raplasse käesoleval nädalal ning on kõigi eelduste kohaselt meeskonna rivistuses ka Rapla aasta esimesel mängul, 8. jaanuari võõrsilkohtumisel BK Liepajaga.

Hetkel hoiab Rapla liigatabelis kuuendat kohta.

Tabeliseis:

Standings provided by Sofascore LiveScore