Johannes Hösflot Kläbo.Foto: AP/Scanpix
Talisport
1. jaanuar 2020, 12:31

Venelane kutsus pettunud Kläbot viina jooma (5)

Tour de Ski tiitlikaitsja Johannes Hösflot Kläbo tegi eile Toblachi 15 km vabatehnikas enda kohta väga kehva võistluse ega usu enam tuuri üldvõitu. Eile kolmanda koha saanud venelane Aleksandr Bolšunov kutsus norralast lohutuseks viina jooma.

Kläbo sai eile kirja alles 17. aja, kaotust võitjale Sergei Ustjugovile kogunes 1.11,4. See kukutas Kläbo liidrikohalt kolmandaks, Ustjugovist 37 sekundi kaugusele. 

Norra rahvusringhääling uuris Bolšunovilt, kas tal on anda Kläbole nõu, kuidas pettumusega toime tulla. Eile 23. sünnipäeva tähistanud venelane vastas tõlgi vahendusel: "Äkki ta saab täna õhtusöögile tulla ja sünnipäevatorti süüa. Võin talle ka isetehtud viina pakkuda."

Kuigi tuuri lõpuni on veel neli etappi ehk et üle poole katsumusest on alles ees, kandis Kläbo end eilse võistluse järel võidukonkurentsist maha. "Pole midagi öelda, enam pole võimalust," sõnas ta NRK-le.

"Olukord on nüüd natuke nagu... Õhk on õhupallist väljas. Mul pole enam eriti millegi nimel võidelda. Ma ei tea, miks mul nii kehv päev oli. Suusad polnud parimad, aga määrdemehed teevad oma parima. Keha oli värske ja kiire... ma ei tea, mis läks valesti."

Venelased Bolšunov ja Ustjugov ei usu Kläbo juttu, et ta ei võitle enam üldvõidu nimel. Bolšunov sõnas, et kui ta oleks päriselt alla andnud, siis ta läheks koju. Seda norralane ei tee.

"Arvan, et John püüab tähelepanu endalt ära tõmmata ja pingeid maha võtta," lisas Ustjugov. "Ta on tugev sportlane, kes võitis eelmisel aastal. Pealegi on keeruline praegu ütelda, kuidas lõputõus läheb. Me pole tuuriga isegi poole peal."

Meeste Tour de Ski jätkub täna kell 14.00 15 km pikkuse klassikatehnikas jälitussõiduga (eilsete tulemuste põhjal).