Aleksandr Bolšunov.Foto: AFP/Scanpix
Talisport
1. jaanuar 2020, 14:54

Tour de Ski | Vene mehed domineerisid teist päeva järjest

Meeste Tour de Ski neljanda etapi, Toblachi 15 km klassikatehnikas jälitussõidu võitis venelane Aleksandr Bolšunov ajaga 38.14,9 ja tõusis tuuri üldliidriks.

Bolšunov startis kolmandana, 29 sekundit pärast koondisekaaslast Sergei Ustjugovit ja 6,4 sekundit pärast Ivan Jakimuškinit. 

Esimese 3,75 km pikkuse ringi lõpuks said Bolšunov ja rootslane Calle Halfvarsson Ustjugovi kätte. Jakimuškin oli langenud viiendaks ega sekkunud enam suurde mängu.

Teise ringi sõitis liiderkolmik koos, kuid kolmanda alguses tegi Bolšunov otsustava kiirenduse. Niisiis läks ta viimasele ringile 18 sekundit enne Ustjugovit ja lausa 51,1 sekundit enne Halfvarssoni, kes kustus kolmandal ringil päris ära ja vajus jälitajate gruppi.

Finišis edestas Bolšunov Ustjugovit 13,7 sekundiga. Kolmandaks võitles end tugeva lõpu toel soomlane Iivo Niskanen (+24,8). Jakimuškin oli lõpuks 9. (+55,9) ning 17. kohalt startinud norralane Johannes Hösflot Kläbo 10. (+57,2).

Bolšunovist sai kuues Vene meessuusataja, kes võitnud mõne Tour de Ski osavõistluse. Edukaim riik on vaid Norra, kel on ette näidata kümme erinevat võitjat.

Tänased parimad (kliki pildil):

Tuuri üldseis (kliki pildil):

Suusatuur jätkub ülehomme Val di Fiemmes 15 km klassikatehnikas ühisstardiga. Võitja selgub 5. jaanuaril.