Shaun Miller Jr (paremal).Foto: Derek Smith/Tribune242.com
Kergejõustik
2. jaanuar 2020, 17:50

HUVITAV: Maicel Uibo võib oma perekonnast uue konkurendi saada

Eesti mitmevõistleja Maicel Uibo, kes Doha MMilt hõbeda võitis, võib oma perekonnast tulevikus uue konkurendi saada. Nimelt tõotas tema abikaasa Shaunae Miller-Uibo noorem vend Shaun Miller Jr. kümnevõistlusega tegelema hakata.

Miller Jr. alustas äsja ülikooliõpinguid USAs Ohio State University's. 18aastane bahamalane on seni keskendunud peamiselt kõrgushüppele, kuid ta loodab tulevikus õnne proovida ka mitmevõistluses.

"Kindlasti tahan peretraditsioone jätkata, kuid samuti loodan ka endale nime teha. Paljud arvavad, et õe edu tõttu on mul nüüd, mille poole püüelda. Kuid ma ei muretse selle pärast. Kavatsen oma tegemistele pühenduda. Keskendun kõrgushüppele ning seejärel lähen mitmevõistlusele üle," vahendas Miller Jr-i sõnu The Tribune.

2001. aastal sündinud Miller Jr. näol on tegu andeka sportlasega, kelle rekord meelisalal kõrgushüppes on 2.16 m. Kui seal jääb ta Uibole, kes 2.18-st jagu saanud, veel alla, siis ühel alal teeb ta kümnevõistluses maailma paremikku kuuluvale eestlasele ära. Nimelt on noor bahamalane läbinud 400 meetrit 49,27ga, Uibo isiklik mark kirstunaelaks oleval alal on 50,18.

Samas õe rekordini on Miller Jr-l veel minna: olümpiavõitja läbis Dohas hõbedat võites staadioniringi 48,37ga ning kerkis sellega kõigi aegade kuuendaks naiseks.