Erik Sorga.Foto: Stanislav Moshkov
Jalgpall
2. jaanuar 2020, 19:48

Superaasta teinud Sorga vastu tunneb huvi mitu välismaa jalgpalliklubi (3)

Möödunud aastal 35 väravat löönud ning FC Flora meistriks aidanud Erik Sorga head esitused on pälvinud mitme välisklubi tähelepanu. Tema agendi Harri Ojamaaga on ühendust võetud teiste seas nii Inglismaalt, Itaaliast kui ka Belgiast.

"Eriku vastu tunnevad paljud huvi. Mõistetavatel põhjustel ma neid avaldada ei saa. Kuid võin öelda, et tegemist on klubidega kogu maailmast: Inglismaalt, Itaaliast, Belgiast, Hollandist, Venemaalt, Taanist, Rootsist ja isegi Ameerikast MLSist. Poola klubid on samuti nende seas," sõnas Ojamaa poola veebileheküljele sportowefakty. 

Poola kõrgliigaklubidest on Sorgast huvi tundnud teiste seas Krakowi Cracovia, Jagiellona Bialystok ja Poznani Lech. Ojamaa sõnul on temaga kokku võtnud ühendust tervelt viis sealset klubi.

"Minuga on ses asjus ühendust võtnud viis Poola meistriliiga klubi. Ühtegi ametlikku pakkumist pole siiski tehtud," lausus Ojamaa.

Agent leiab, et Sorga vastu huvi tundmine on loomulik. "Ta on kõigest 20aastane, kuid mängib juba rahvuskoondises. Lisaks sellele on tal ette näidata vägevad statistilised numbrid ning samuti oskused. Olukordade lõpetamine, füüsiline tugevus ja kiirus võimaldavad tal tugevates liigades edukas olla," sõnas Ojamaa.

Siiski pole sugugi kindel, kas Sorga tänavu üldse välismaale siirdub. "Kõik sõltub sellest, millised on potentsiaalsete ostjate kavatsused. Klubi ja mängija tunnevad, et tal on olemas vajalikud omadused jalgpallurina ning vaimne tugevus, et astuda järmine samm, mis tähendaks tugevamasse liigasse siirdumist. Otsustame ülemineku kasuks ainult siis, kui oleme kindlad, et õige klubi leidnud oleme," lisas Ojamaa.