Malcolm Wilson.Foto: PA Images / Scanpix
WRC
4. jaanuar 2020, 08:46

Ideaalne täiendus: M-Sport ei pea tippsõitjale palka maksma (1)

Soome ralliäss Esapekka Lappi jäi eelmise hooaja lõpus töötuks, sest Citroen lahkus MM-sarjast. Sel nädalal sõlmis 28aastane soomlane lepingu M-Spordiga.

Suure tõenäosusega sai M-Sport täieliku jackpot'i, sest väidetavalt maksab 2020. aastal Lappile palka hoopis Citroen, kellega soomlasel peaks leping veel kestma. Seega, Lappi keerab M-Spordi rooli, aga palk tuleb hoopis Prantsusmaalt.

Rallit.fi uuris pedaalitallaja käest, kas palgajutud vastavad tõele. Otseselt Lappi seda ei kinnitanud, aga kindlasti ei lükatnud ta juttu ka ümber.

„Mul oli trump, mida teistel polnud. Olin Malcolm Wilsoni (M-Spordi boss - toim) jaoks hea valik,“ ütles ta. Tõsi, M-Spordil oli valida terve hulga tippsõitjate seast, sest meeskonda otsib praegu palju tugevaid roolikeerajaid.

Veidi saladuseloori kergitas Lappi ka oma tuleviku kohalt. Nimelt teatas M-Sport, et soomlane sõidab nende juures aastal 2020. Mis saab aga edasi? „Lepingus on võimalus koostööd paari aasta jagu pikendada,“ sõnas ta.

Lappi lõi 2017. aastal WRC-maailma ukse jalaga lahti: oma teisel rallil kõige võimsama auto roolis oli ta neljas, neljandal rallil tuli juba võit. 2018. aasta lõpetas ta maailmameistrivõistluste üldarvestuses viiendanda. Talle on alati ennustatud suurt tulevikku, kuid möödunud talvel tehtud üleminek Citroeni osutus täielikuks läbikukkumuseks.

Lappi on 2016. aasta aasta WRC2 klassi tšempion, kaks hooaega varem krooniti ta ralli Euroopa meistriks.

Esapekka Lappi. Foto: Reigo Teervalt