Foto: Stanislav Moškov
Spordivaria
4. jaanuar 2020, 22:56

BLOGI JA FOTOD | Magnus Kirt edestas Ott Tänakut ja valiti parimaks meessportlaseks, Kelly Sildaru on parim naissportlane (52)

Eesti Olümpiakomitee (EOK) kuulutas laupäeval toimuval „Spordiaasta Tähed 2019“ auhinnagalal välja aasta sportlase laureaadid. 

Aasta meessportlane, naissportlane, võistkond ja treener selguvad rahva, spordiajakirjanike ja spordiorganisatsioonide hääletustulemuste liitmisel. Aasta noorsportlase valivad ajakirjanikud ja organisatsioonid. Võrdsete lõplike punktide korral pälvib tiitli spordiajakirjanike hääletusvoorus parema koha saavutanud sportlane.

Võitjate väljaselgitamisesse andsid oma panuse rahvahääletusel koguni 80 459 unikaalset hääletajat, mida on mullusest enam kui veerandi võrra rohkem. Samuti osalesid hääletusel 67 spordiorganisatsiooni ning 43 spordiajakirjanikku.

Aasta meessportlane 2019 nominendid on:

  • Heiki Nabi
  • Magnus Kirt
  • Maicel Uibo
  • Ott Tänak 

Aasta naissportlane 2019 nominendid on:

  • Anett Kontaveit
  • Epp Mäe
  • Kelly Sildaru
  • Kristin Tattar 

Aasta võistkond 2019 nominendid on:

  • Kurlingupaar Marie Turmann – Harri Lill
  • Rallipaar Ott Tänak – Martin Järveoja
  • Võrkpallimeeskond
  • Võrkpallinaiskond 

Aasta treener 2019 nominendid on:

  • Andrei Ojamets
  • Petros Kyprianou
  • Treeneriduo Indrek Tustit – Marek Vister
  • Tõnis Sildaru 

Samuti kuulutatakse „Spordiaasta Tähed 2019“ galal välja Aasta noorsportlane 2019, Eestimaa Spordihing 2019 ning Rahvusvahelise Olümpiakomitee auhinna „Sport ja jätkusuutlik arhitektuur“ laureaat, selguvad Eesti aasta sportlikuim vald ning maakondade parimad spordiklubid. Lisaks antakse galal üle ka Eesti Kultuurkapitali kehakultuuri- ja spordi sihtkapitali tänavused aastapreemiad ning aasta veteransportlase ja parasportlaste auhinnad. 

EOK peasekretär Siim Sukles avaldas tänu kõigile, kes aasta sportlaste valimisel osalesid. „Oli suurepärane spordiaasta, mis pakkus rohkelt emotsioone ning see kajastub ka aktiivsuses rahvahääletusel. Täname kõiki, kes hääletusest osa võtsid ja oma lemmikute poolt hääletasid. Nüüd ootame kõiki otseülekandele kaasa elama – oodata on uusi meeldejäävaid hetki armastatud sportlastega, üllatusi ja meeleolukat sõud,“ lubas Sukles.

22:31

Piduliku gala lõpetab vana hea ja tuntud Singer Vinger lauluga "Jumalaga puberteet". Sellega lõpetame ka meie tänase õhtuse blogiga. Ilusat laupäeva õhtut ja positiivseid spordielamusi ka aastasse 2020! 

22:28

"On väga suur au seda Kristjanit käes hoida. On olnud väga huvitav aasta erinevate hetkedega, on olnud rõõmu, on olnud eesmärkide täitumist ning on olnud hetki, mis toovad kahe jalaga maa peale tagasi ja panevad väikseid asju uuesti väärtustama. Tahaksin anda au nominentidele ja kõikidele Eesti sportlastele, sest erinevatel ajahetkeldel on kõik pakkunud suurepärased emotsioone.

Minu edu taga on minu tiim, kes on panustanud tohutult. Mina olen suunanud oma energia nende tegemistesse. See näitab tiimi tähtsust. Tahaksin tänada oma abistajaid, taustajõude, arste, fänne ja perekonda, kelleta poleks see olnud võimalik. Sport on minu jaoks kui magnus sosin kõrvus, mis paneb südame tuksuma. Head olümpia-aastat!," ütleb Magnus Kirt. 

Magnus Kirt (Stanislav Moškov)
22:21

Veel on jäänud välja jagada ainult üks auhind - aasta meessportlane. Auhinna annnab üle Eesti kõigi aegade edukaim paraolümpiasportlane Marge Kõrkjas. 

Aasta meessportlane 2019 on Magnus Kirt! 

22:18

"Arvan, et viimane hooaeg oli minu senise karjääri kõige keerulisem. Samas arvan, et see hooaeg oli ka kõige edukam. Nüüd hoian käes enda esimest Kristjanit. Aitäh kõikidele toetajatele," räägib Kelly. 

Kelly Sildaru vastu võtmas enda tänast teist auhinda. (Stanislav Moškov)
22:16

Järgmisena kuulutatakse välja aasta naissportlase võitja, auhinna annab üle Urmo Aava! 

Aasta naissportlane 2019 on Kelly Sildaru! 

22:03

Muusikalise vahepala esitab Stefan! Enne aasta mees- ja naissportlase väljakuulutamist on veel reklaamipaus! 

(Stanislav Moškov)
21:55

Paraku ei saanud Ott ega Martin üritusele tulla. 

21:55

Järgmisena kuulutatakse välja aasta võistkonna tiitel. Aasta võistkond 2019 on rallipaar Ott Tänak ja Martin Järveoja! Auhinna andsid üle Tõnu ja Toomas Tõniste. 

21:52

Esimest korda ajaloos pälvisid parima treeneri tiitli kaks meest. Auhinna võtab vastu Marek Vister, Indrek Tustit kahjuks kohale tulla ei saanud.

"Olla Kristjani nominent, sealhulgas osutuda valituks, on kindlasti ülimagus. Kõik on võimalik tänu Magnuse ulmelisele tööeetikale. Tema professionaalne suhtumine sporti võiks olla eeskujuks kõigile neile, kes soovivad olla kõrgeimas konkurentsis. See vankumatu sõprus, kogemus ja õppetunnid on kindlasti pingutust väärt," rääkis Vister.

Marek Vister (Stanislav Moškov)
21:48

Aasta treener 2019 auhinna pälvivad tänavu kaks inimest - odaviskaja Magnus Kirdi juhendajad Indrek Tustit ja Marek Vister! Võitja kuulutas välja Jaak Salumets. 

21:45

Nüüd hakatakse jagama Kristjaneid, esmalt selgub aasta treener! 

21:40

Pärast reklaamipausi esineb legendaarse jalgpalluri Mart Poomi poeg Andreas! 

(Stanislav Moškov)
21:25

"Olge vaprad ja ärge andke alla, kui raske ka ei oleks," räägib Pajur. "Sport ongi puhkus!" 

(Stanislav Moškov)
21:24

Auhinna Eestimaa Spordihing 2019 võidab Rein Pajur! 

21:15

Vahelduseks natukene pilte galal ülesastuvatest esinejatest ja toimuvast sõust! 

(Stanislav Moškov)
(Stanislav Moškov)
(Stanislav Moškov)
(Stanislav Moškov)
21:10

"Olen teile väga tänulik, et elate mulle kaasa isegi siis, kui mul hästi ei lähe, mida õnneks kuigi palju pole olnud," ütleb Kelly ja paneb saalitäie inimesi naerma. 

undefined (Stanislav Moškov)
21:08

Järgmine auhind - aasta noorsportlane. Auhinda annab üle aasta seenior Anton Laus. Aasta noorsportlane 2019 on Kelly Sildaru! See on talle juba neljas noorsportlase tiitel!

20:59

Järgmisena antakse üle auhind aasta parasportlasele. Tänavu on võitjaid kaks – Susannah Kaul ja Matz Topkin.

Susannah Kaul (Stanislav Moškov)
Matz Topkin (Stanislav Moškov)
20:51

Auhinna “Sport ja jätkusuutlik arhitektuur” pälvis Kalevi Spordihall. Auhinda käis vastu võtmas Jüri Dorbek. 

(Stanislav Moškov)
20:49

Kõne peab EOK president Urmas Sõõrumaa: "Aitäh teile selle imelise aasta eest. Eestil on oma autoralli maailmameister. Aitäh teile, Ott ja Martin. Eesti spordiau hoidsid kõrgel Magnus Kirt, Maicel Uibo, Epp Mäe, Kelly Sildaru ja veel paljud teised. 

Aitäh kõigile osapooltele ja tehkem oma järeldused, et kui spordihetk jõuab rahva südamesse, on tippsport oma eesmärgi saavutanud. Meil on üle 3000 spordiobjekti ja -klubi. Luban enda poolt EOK presidendina mulle antud ajal pöörata rohkem tähelepanu sporditaristu paremaks kasutamiseks ja spordi edasisel klubistumisel.

Loe rohkem