Jari-Matti Latvala hooaega kirjldatakse katastroofilisena.Foto: AFP/Scanpix
WRC
4. jaanuar 2020, 15:15

TOP 3 | Eelmise aasta suurimate ebaõnnestujate sekka pääsesid vaid Tänaku endised tiimikaaslased (3)

Prantsusmaa raliportaal rallye-sport.fr pani ritta möödunud MM-hooaja kolm kõige suuremat ebaõnnestujat. Valikusse mahtusid vaid praeguseks juba endised Toyota sõitjad, kes kõik on Jaapani-Soome tiimis kihutanud ka koos Ott Tänakuga.

Number 3: Kris Meeke

Tuuakse välja, et kuigi Meeke on karjääri jooksul korduvalt ebaõnnestunud, pandi talle ikkagi päris suured ootused. 40aastasel põhjaiirlasel on kirjas küll viis rallivõitu ja mitmeid muidki säravaid etteasteid, kuid mullu käis ta poodiumil vaid Saksamaal. Kuues koht polnud kindlasti see, milleks Tommi Mäkinen ta Toyota rooli värbas. Teda ei vedanud alt mitte auto, vaid mees ise.

Kris Meeke. Foto: AFP/Scanpix

Number 2: Esapekka Lappi

Toyotas väga tugevat potentsiaali näidanud soomlane ei suutnud Citroeniga kohaneda. Esialgu võis eeldada, et Sebastien Ogier' kõrval sõitmine võib Lappi tõsta järgmisele tasemele, kuid nii ei läinud. Kolmel rallil lõpetas ta küll teisena, kuid hooaja kokkuvõttes oli Lappi alles kümnes. Tuuakse välja, et kehvad etteasted viisid selleni, et soomlane hakkas koostööd tegema pshühholoogiga.

Esapekka Lappi. Foto: AFP/Scanpix

Number 1: Jari-Matti Latvala

Aasta suurim pettumus! 200nda WRC-rallini jõudnud mees ei suutnud oma kogemustele väärilist tulemust teha, millega said hakkama näiteks Sebastien Ogier, Sebastien Loeb ja Dani Sordo. Latvala jäi pärast 2007. aastat esimest korda rallivõiduta ning seda võis pidada tema karjääri kõige kehvemaks hooajaks. Portaalis nimetatakse soomlase etteastet katastroofiks.

Jari-Matti Latvala. Foto: AFP/Scanpix