Therese Johaug.Foto: SIPA/Scanpix
Talisport
4. jaanuar 2020, 14:13

Tour de Ski | Suusamaailma valitsejanna Johaug jäi poolfinaalis viimaseks

Naiste suusatamise valitsejanna Therese Johaug jäi Tour de Ski kuuendal etapil ehk klassikasprindis oma poolfinaali viimaseks. Naistest noppis võidu Anamarija Lampic, meestest Johannes Hösflot Kläbo.

Lampic sai finišiheitluses napilt jagu Astrid Uhrenholdt Jacobsenist ja Jessica Digginsist. „Mõtlesin, et hoian teiste selja taha ja panen lõpus kõik välja. See oli esimene kord, kui siinsel klassikarajal võistlesin. Tunnen end suurepäraselt!“ sõnas Lampic.

Johaugi puhul levib Norra meedias info, et ilmselt hoidis ta teadlikult energiat homseks etapiks, kus otsustakse ka tuuri võitja.

Kläbo tänane triumf oli veidi kindlam, lõpusirgel jättis ta selja taha Sergei Ustjugovi ja Aleksandr Bolšunovi. Homme on nii naistel kui ka meestel kavas viimane etapp, kus ootab legendaarne mäest üles ronimine.

Üldarvestuses jätkab naiste seas liidrina Johaug, kellele järgnevad Jacobsen (+3 sekundit) ja Natalja Neprjajeva (+14). Meeste seas tõusis liidriks Kläbo, kellele järgnevad Bolšunov (+1) ja Ustjugov (+15).

Täpsemalt saab naiste üldseisuga tutvuda siin, meeste omaga siin!