Kris MeekeFoto: Martin Ahven
WRC
4. jaanuar 2020, 17:49

WRC karjäärile joone alla tõmmanud Meeke: ma ei kavatse palka teenimata 200 päeva aastas perest eemal olla (6)

Põhjaiirlasest ralliäss Kris Meeke tunnistas, et kuna temale WRC sarjas sõitjakohta ei jagunud, kavatseb keskenduda muudele väljakutsetele. 

Mullu Toyota ridades sõitnud Meeke ei täitnud temale asetatud suuri lootusi, tehes ohtralt vigu ning jõudes poodiumile vaid korra ja jäädes üldarvestuses kuuendale kohale. Jaapani autotootja talle uut lepingut ei andnud ning kuigi oli veel õhkõrn võimalus, et põhjaiirlane saab järgmisel hooajal keerata M-Spordi rooli, kukkus see variant läbi. 

"Kui sõitjateturg on selline, siis see pole võimalik," tunnistas Meeke enne legendaarset Dakari rallit ajakirjanikele võimalust sõita Malcolm Wilsoni meeskonnas. "Praeguses karjäärifaasis pean olema realistlik." 

Meeke ei kavatse erinevalt Jari-Matti Latvalast ka enda kulude eest WRC sarjas osaleda. Teadupärast sai soomlane Toyotast samuti hundipassi, ent plaanib kuni viiel MM-rallil oma raha eest osaleda. 

"Ma ei sõida tasuta. Ma ei kavatse veeta 200 päeva aastas perest eemal mitte millegi eest. Arvan, et minu karjäär WRC sõitjana on läbi. Olen 40aastane ehk ühel hetkel hakkad mõtlema, et... Oleksin tahtnud jätkata, aga praegune olukord on, nagu on," mõtiskles põhjaiirlane.  

Meeke'i sõnutsi jääb võimalus, et ta aitab Toyotat autode testimisel, aga nentis: "Hoian kõik võimalused lahti. Kindlasti otsin teisi asju, mille vastu oleks mul kirg."

Kuna intervjuu tehti Saudi Araabias vahetult enne Dakari ralli algust, ei välistanud Meeke ka võimalust, et osaleb üks päev ise legendaarsel võistlusel.

"Olen Dakari rallit aastaid teleka vahendusel jälginud. Mul on alati selle vastu olnud kirg ja olen varasemalt ka kestvussõitudel osalenud," sõnas Meeke.