Raio PiirojaFoto: Alar Truu
Jalgpall
4. jaanuar 2020, 18:26

Raio Piiroja jalgpallikoondise hetkeseisust: „Päris valus. Tundub, et praegustel meestel on piirid juba ees.“ (5)

Legendaarne Eesti jalgpallikoondise keskkaitsja Raio Piiroja rääkis enne "Spordiaasta Tähed 2019" galat ka ajakirjanikega ning tõdes, et Eesti jalgpallil pole kõige lihtsamad ajad. 

"Järgmine teema!," ütles Piiroja naljatledes, kui kuulis Õhtulehe ajakirjaniku suust sõnu "jalgpalliaasta 2019". Esmasest reaktsioonist hoolimata jagas ta mõtteid möödunud vutiaastast.

"Päris valus. Kõige hullem oli vast see, et ei näinud, et oleks kuskilt paremaks läinud. Nüüd tundub, et kerget teed tagasi ei ole. Nüüd läheb aega. Värsked verd peab peale tulema. Tundub, et praegustel meestel on piirid juba ees," mõtiskles kauaaegne koondise tugitala. 

Jutuks tuli ka praeguse kapteni ja ka mullu aasta jalgpalluri tiitli saanud Ragnar Klavani sõnad, et aitab koondist ainult siis, kui selleks on suur vajadus. Kuigi paljud võisid sellisesse avaldusse negatiivselt suhtuda, siis Piiroja niimoodi ei näe. 

"Eks minul oli otsuseid kergem teha. Seal on suur vahe, kas mängid maailma tippliigas või Fredrikstadis või Hollandis, Hiinas. Minu jaoks oli ainult üks valik - alati tulla -, aga mingi hetk hakkab tervis sulle piire seadma. Midagi mõistmatut Klavani otsustes ka ei ole." 

Piiroja on ka teada-tuntud suusamees ning tema ennustuse kohaselt jääb talvine suursündmus Tartu Maraton tänavu ära. Miks? "Just täna saatis Klubi Tartu teate, et muretsemiseks pole põhjust. Tegelt kardan, et jääb ära, sest kõik korrad, kui olen maratonile registreerinud enne aastavahetust, pole seda toimunud. Teisalt, kui olen jätnud registreerimise jaanuarisse, siis on alati ära jäänud. See kord panin varem kirja ehk tehke omad järeldused," naljatles Piiroja.