Urmo AavaFoto: Erki Parnaku
WRC
4. jaanuar 2020, 19:37

Urmo Aava möödunud ralliaastast: nii hästi pole kunagi läinud, seda taset on meeletult raske korrata

Endine rallisõitja ja Rally Estonia peakorraldaja Urmo Aava tõdes, et möödunud ralliaasta oli läbi aegade parim. 

"See, et Rally Estonial oli neli WRC autot, oli saavutus omaette. Meie jaoks oli olulisem WRC promotsiooniralli tiitli saamine," rääkis Aava. "Loomulikult võitsid ka Ott ja Martin MM-tiitli ning tegelikult oli ka ringrajas meil väga hea aasta, nii vormelitel kui ka kereautodes. Nii head aastat ei ole kunagi olnud ja seda taset on meeletult raske korrata," tõdes endine ralliäss. 

Vahetult enne "Spordiaasta Tähed 2019" gala algust peetud usutluses tuli jutuks ka viimastel aastatel esile tekkinud küsimus - kas Ott Tänakusse peaks suhtuma kui individuaalsportlasesse või ralli on tiimisport? 

Aava jäi vastuses küllaltki diplomaatiliseks: "Ei hakkaks sellesse vaidlusesse sekkuma. Mul on oma arvamus, aga need asjad tuleks varem selgeks teha alaliitude tasandil, siis ei olekski seda vaidlust. Alaliidud peavad saatma väga selge signaali - nemad kui oma spordiala spetsialistid peaksid esitama oma edukad sportlased korrektsetele nominatsioonidele. Võib olla piiran vabat valikut, aga siis saaks mingi korra luua." 

Alanud aastal soovib Aava Rally Estoniaga ühe sammu edasi astuda. "Loodame, et ralli, mis on nii suureks kasvanud, hakkaks masinavärgina väga hästi tööle ja oleksime valmis tegema WRC rallit." 

Kui novembri lõpus selgus, et käesoleva aasta aprilli kavandatud Tšiili MM-ralli jääb ära, hakkas liikuma palju kuulujutte. Aava sõnul saab aga kindlastii välistada, et Rally Estonia pole 2020. aastal WRC etapina esimene eelistus. "Võiksime olla aastal 2021 ja edasi. Sisetunne ütleb, et Tšiili rallit ei asendata, vaid ongi üks etapp vähem," rääkis Aava.