Rõõmus Marius Lindvik.Foto: AFP/Scanpix
Talisport
5. jaanuar 2020, 09:22

Nelja hüppemäe turnee komeet: kaks võistlust järjest võita on täiesti hullumeelne! (1)

"Kaks võistlust järjest võita on täiesti hullumeelne, ma pole seda kunagi varem teinud," lausus eile teise järjestikuse nelja hüppemäe turnee osavõistluse võitnud Norra suusahüppaja Marius Lindvik (21) kodumaa ajakirjanikele.

Ta hüppas eile Innsbruckis (HS 130) 133 ja 120,5 meetrit ning kogus koos tuule-, stiili- ja poomipunktidega 253,3 punkti. Talle järgnesid poolakas Dawid Kubacki (133 ja 120,5 m) 252 ja koondisekaaslane Daniel Andre Tande (126 ja 131 m) 249,3 punktiga. 

MK-karjääri kaks esimest triumfi on kergitanud Lindviki ootamatult üheks turneevõidu soosikuks. Enne homset Bischofshofeni võistlust hoiab esikohta Kubacki, kes on kolme etapiga kogunud 830,7 punkti. Lindvik kaotab talle teisena 9,1 punktiga. Kolmas on sakslane Karl Geiger (-13,3 punkti) nign neljas tiitlikaitsja Ryoyu Kobayashi (-13,7).

"Dawidil on väike edumaa, kuid kavatsen talle ka Bischofshofenis anda korraliku lahingu. Tuleb põnev võistlus," lisas Lindvik Norra rahvusringhäälingule. 

Poola suusahüppelegend Adam Malysz (42) tunnistas NRK-le, et pelgab pisut Lindvikki. "Olukord pole meie jaoks kerge, sest norralased on väga head. Ka vaimselt. Mulle näib, et Lindvik on võitmiseks väga hästi valmistunud," sõnas praegu kodumaal suusahüpete alajuhina töötav Malysz.

Ta lisas: "Kardame Lindvikki natuke, kuid võitleme. Tahame turnee võita. Tean, et Dawid on selleks Bischofshofenis võimeline."

Lindvik on rahul, et poolakad teda kardavad. "Väga on hea on olla kuulikindel. Luban neil end pisut peljata."

Uut aastat komeedina alustanud Lindvik sai kiita ka Norra koondise treenerilt Alexander Stöcklilt. "Lindvik on eriline. Pragu tundub, et ta on maailma üks paremaid. Ka Tande oli poodiumil, see on talle suur positiivne tõuge. Väga kena päev Innsbruckis," sõnas ta laia naeratuse saatel NRK-le.

Nelja hüppemäe turnee jätkub täna kell 17.30 Bischofshofenis kvalifikatsioonivõistlusega, kus hüppab ka eestlane Artti Aigro. Võitja selgub esmaspäeval.

Eilse võistluse paremad (kliki pildil):

Turnee üldseis (kliki pildil):