Ashleigh Barty.Foto: AP/Scanpix
Tennis
5. jaanuar 2020, 13:25

ÜLLAS! Naiste edetabeli liider annetab kogu Brisbane'i turniiri auhinnaraha Austraalia metsapõlengute peatamiseks (3)

Naistennisiste maailma edetabeli esinumber, austraallanna Ashleigh Barty teatas, et annetab kogu Brisbane'i turniirilt võidetava auhinnaraha kodumaa metsapõlengute peatamise hüvanguks.

Homme algava turniiri auhinnafond on ümmarguselt 900 000 eurot ning 23aastane Barty omab seal esimest asetust. Võitja teenib ligi 240 000 eurot.

"Austraalias toimub praegu palju tähtsamaid asju [kui tennis], mille eest peame hoolt kandma," vahendab Barty sõnu BBC.

Septembris alanud põlengud on tapnud vähemalt 24 inimest ning hinnanguliselt 480 miljonit erinevat looma. Üle 1200 kodu on langenud tuleroaks ning miljonid hektarid maad on kõrbenud.

"See on olnud väga kohutav. Minu jaoks algas see juba kaks-kolm kuud tagasi. Peame meeles pidama, et see on kestnud juba pikka aega üle kogu meie maa," ütles tennisist.

"Esimest korda nägin, mis toimub, kui lendasin [novembris] Fed Cupi finaalturniirilt Perthist tagas koju Austraalia idarannikule. Lennukist oli näha nii leeke kui ka suitsu. Sel hetkel jõudis toimuv mulle päriselt kohale."

Barty lisas, et annetas 2019. aasta lõpus 30 000 Austraalia dollarit (ümmarguselt 18 683 eurot) loomadevastase julmuse ennetamise seltsile.

Naiste edetabeli esinumber pole ainus, kes kavatseb Austraalia metsapõlengutega seoses raha annetada. Tema kaasmaalane Nick Kyrgios käis välja veksli, et annetab 200 Austraalia dollarit (ümmarguselt 125 eurot) iga serviässa eest, mis ta jaanuaris kodumaal toimuvatel turniiridel lööb.

Tolle ideega on kaasa tulnud mitmed tenniseässad, näiteks tšehhitar Petra Kvitova ja rumeenlanna Simona Halep.