Andrus Veerpalu (arhiiv).Foto: ALDO LUUD
Talisport
5. jaanuar 2020, 14:17

FIS tegeleb Veerpalu-juhtumiga. Endine Norra suusaäss: tema suhtumisega pole kõik korras (119)

Rahvusvaheline suusaliit (FIS) uurib Andrus Veerpalu tegutsemist 28. detsembril toimunud Eesti murdmaasuusatamise meistrivõistlustel. 

Veerpalu kannab dopingureeglite rikkumise tõttu (esialgu) ajutist suusatamises tegutsemise keeldu, mis tähendab, et ta ei tohi FISi võistlustel (EMV kuulub sinna hulka) olla muud, kui lihtne pealtvaataja. 

Otepääl tehtud fotode ning seal olnud inimeste juttude põhjal tundub, et Veerpalu roll oli pisut enamat – ta tassis endaga kaasas kaht suusakeppi, mis arvatavasti kuulusid tema lastele, kes seal võistlesid. 

FIS kinnitas Norra väljaandele Nettavisen, et on fotodest teadlik ning uurib, mis rollis Veerpalu Eesti meistrivõistlustel täpsemalt oli.

Sama ajaleht küsis juhtumi kohta kommentaari ka eestlase vanalt rivaalilt ja praeguselt Norra suusaliidu murdmaasuusatamise mänedžerilt Espen Bjervigilt. 

"See on täiesti vastuvõetamatu," sõnas endine tippsuusataja. "Tore, et Eestis sellele reageeriti. See näitab, et Eesti suusaringkonna suhtumisega on kõik korras, kuid Veerpalu omaga mitte. Ta ei tohiks keelu all niiviisi talitada."