Aleksandr Bolšunov.Foto: Reuters/Scanpix
Talisport
5. jaanuar 2020, 17:41

Tour de Ski | Venelased kukutasid Kläbo ja said kaksikvõidu (3)

Meeste Tour de Ski sai pühapäeval põneva lõpplahendus - norrakas Johannes Hösflot Kläbo ei saanud kahe venelase Sergei Ustjugovi ja Aleksandr Bolšunovi vastu ning pidi leppima üldarvestuses kolmanda kohaga. 

Viimasele tuuri päevale ehk 10kilomeetrisele vabatehnikasõidule vastu minnes juhtis Kläbo üldarvestuses Bolšunovi ees ühe ja Ustjugovi ees 15 sekundiga. Norrakate lootus saada võit ka Tour de Ski meeste arvestuses - paar tundi varem võitis naistest Therese Johaug - kustus sisuliselt kaks kilomeetrit enne lõppu. 

Kuigi Kläbo püsis veel lähikonkurentidest paari sekundi kaugusel, ei jõudnud ta venelaste ja kõige kiirema grupiga sama tempot hoida - Kläbo kustus ja oli selge, et tuuri üldvõit läheb Eesti idanaabritele. 

Tuuri viimase etapi finišisse jõudsid esimesena kaks teist norrakat - Simen Hegstad Krüger edestas 6,3 sekundiga kaasmaalast Sjur Röthet. 

Tour de Ski üldvõidu kindlustas Bolšunov, kes ületas viimase etapi finišijoone kolmandana (+22,3). Talle järgnesid kaasmaalane Deniss Spitsov (+26,2) ja tuuri üldarvestuses teise koha saanud Sergei Ustjugov (+35,6). Kläbo ületas väisnult finišijoone 21. kohal, kaotades Krügerile 1.32,3. 

Üldarvestuses edestas Bolšunov kaasmaalast Ustjugovit 27,3 sekundiga. Mullune võitja Kläbo jäi kolmandaks, kaotades Bolšunovile minuti ja üheksa sekundiga. Talle järgnesid norrakad Röthe (+1.51,6) ja Krüger (+2.53,7).

Tour de Ski paremusjärjestus (klikka pildil)