Foto: Tiina Kõrtsini
Korvpall
5. jaanuar 2020, 18:45

GALERII | Kalev/Cramo alustas uut aastat kindla kaotusega Ühisliigas

Pühapäeval mängis aasta esimese mängu BC Kalev/Cramo, võõrustades Ühisliiga mängus Kalevi spordihallis poolakate Zielona Gorat. Kodupublik seekord ei aidanud ning kalevlased said kindla 70 : 92 kaotuse. 

Sisuliselt täismaja ees ei saanud kalevlased kohtumise alguses mängu käima - oldi hädas Zielona Gora agressiivse kaitse ja aktiivsete kätega ning koduvõistkond jäi vähem kui kolme ja poole minutiga kiiresti 1 : 9 kaotusseisu. 

Pärast peatreener Roberts Štelmahersi võetud minutilist mõttepausi mängupilt paranes ning Sacha Killeya-Jones'i korvi all sooritatud viskest mindi ka 12 : 11 juhtima. Veerandi lõpuni mängisid meeskonnad nagu võrdne võrdsega, mida peegeldas ka sireeni kõlades tabloo - 18 : 18. 

Teise veerandaja esimesed viis minutit olid esimese peegelpilt - Zielona Gora alustas märksa paremini ja Kalev/Cramol oli raskusi heade viskekohtade leidmisel. Ühel hetkel aga poolakad nii hästi enam ei tabanud ning Aigars Škele, Sten Soku ja Tanel Kurbase korvidest jõuti viigini 28 : 28. 

Foto: Tiina Kõrtsini

Avapoolaja murdepunkt tuli seisult 31 : 31, kui Sokk hoidis mööda pääsenud vastasest ümbert kinni ning kohtunikud määrasid kalevlasele ebasportliku vea. Zielona Gora tegi viiepunktilise rünnaku ning lõpuks 14 : 3 vahespurdi. Siiski õnnestus Cramol poolaja viimase pooleteise minutiga natukenegi initsiatiivi tagasi haarata ning pikale vaheajale mindi poolakate 45 : 39 eduseisul. 

Kuigi kolmanda veerandi alguses jõudis Kalev veel kahe punkti kaugusele, 43 : 45, läks Zielona Gora oma teed. Poola võistkond mängis tarka korvpalli - rünnakul leiti häid ja loogilisi lahendusi ning viskekohti, kaitses võeti kõik kalevlased, eriti liider Kyle Vinales, kinni. Lisaks andis tunda ka laupäeva õhtul jala välja väänanud Kristjan Kitsingu puudumine ning tema asemel algrivistusse toodud Michael Finke ei suutnud eestlase kohta hästi täita. Niimoodi saavutaski Zielona Gora poolteist minutit enne veerandaja lõppu 20punktilise eduseis 48 : 68 ning viimasele neljandikule mindi vastu eduseisus 68 : 52. 

Kuigi neljanda veerandi alguses suutsid kalevlased korraks vähendada vahe 13-le punktile, oli see vaid silmapete ning külalised suurendasid uuesti eduseisu 20-le. Viimastel minutitel pakkusid Zielona Gora mängijad kohale tulnud publikule ka palju silmailu. Lõpuvile kõlades hõiskasid ja skandeerisid umbes 30 kohale tulnud Poola võistkonna fänni, sest tabloo näitas nende lemmikute kindlat 70 : 92 võitu.

Foto: Tiina Kõrtsini

Kalev/Cramo resultatiivseim oli Aigars Škele 16 punktiga, kes võttis maha ka seitse lauapalli. Sacha Killeya-Jones ja Janari Jõesaar lisasid 12 silma. Üleplatsimees oli poolakate leegionär Drew Gordon 21 silmaga. Ivica Radic lisas 19 ning Marcel Ponitka 17. 

See oli Kalev/Cramole Ühisliigas kolmas järjestikune kaotus ning tabelis langeti viie võidu ja kaheksa kaotusega kümnendaks. Zielona Gorale oli see aga seitsme kaotuse kõrvale viies võit ning ühtlasi tõusti kalevlastest mööda. 

Zielona Gora peatreener: tegime suurepärase esituse kaitses

Poola võistkonna juhendaja Žan Tabak kiitis enda hoolealuste kaitsesooritust. "Mängisime kaitses suurepäraselt. Mul on hea meel, et meil õnnestus Tallinnas võita, sest siin on keeruline mängida ning paljud tugevamad võistkonnad komistavad. Arvan, et Kalev/Cramo mängib oma võimete kohaselt. Treener võtab hoolealustelt maksimumi välja, täna oli neil paar mängijat vigastusega väljas, aga see oli meile hea võit," sõnas juhendaja. 

Kalev/Cramo peatreener Robert Štelmahers nii positiivses tujus ei olnud. "Kuidagi suutsime esimesed kaks veerandit võidelda. Teisel poolajal lagunesime koost, väga halb mäng meie jaoks," tõdes lätlane. 

Kalev/Cramo üks liidritest Janari Jõesaar ütles, et Kristjan Kitsingu puudumine jättis jälje maha. "Meil jäi puudu tema punktidest ja tabavatest visetest," tõdes ta. 

Samas jagas tal kiidusõnu Zielona Gora kaitsemängule. „Nende surve lõi meid rütmist välja. Visked läksid selle tõttu mööda, et nad olid kogu aeg külje all ja tungisid meile nii-öelda pähe,“ ütles ta.