Therese Johaug.Foto: AP/Scanpix
Talisport
6. jaanuar 2020, 09:07

Therese Johaugile lõputõusul kaotanud meessuusataja: „Ta on koletis!“ (21)

Naistest Tour de Ski võitnud norralanna Therese Johaug oli pühapäeval meeletus hoos. Ta ronis Itaalias Val di Fiemme lõputõusust üles 34 minuti ja 21,6 sekundiga.

10 kilomeetrisel distantsil oli kõrguste vahe üle 400 meetri. 162 sentimeetri pikkune ja kerge Johaug oleks meeste sõidu lõpetanud 49. kohaga, kaheksa tugevama soo esindajat olid temast aeglasemad.

Karjääri jooksul MK-sarjas kaks korda poodiumile jõudnud britt Andrew Musgrave läbis distantsi pisut kiiremini kui 34 minutiga. Viimasel tõusul oli ta Johaugist aeglasem.

„See polnud suur üllatus. Nägin teda täna televiisorist. Ta ronib nõlval uskumatus tempos. Ta on koletis,“ ütles Musgrave Rootsi ajalehele Expressen.

31aastane Johaug pole oma kaalu avalikkusele paljastanud, kuid detsembris avaldatud Norra VG lugu lubab arvata, et see on tõenäoliselt üle 50 kilo. Norralannal on selleks hooajaks lihasmassi juurde tulnud. Ometi on ta võrreldes teiste naissuusatajatega kerge.

„See on eriline võistlus ja teatud tüüpi suusatajad saavad sellega hästi hakkama,“ ütles Rootsi suusataja Oskar Svensson.