Kimi Räikkönen mõtleb rallist.Foto: XPB/Press Association Images / Scanpix
WRC
6. jaanuar 2020, 14:11

OTT TÄNAK, HOIA ALT! Kimi Räikkönen tahab WRC-tiitlit! (22)

2007. aasta vormel 1 maailmameister Kimi Räikkönen kergitas saladusloori oma tulevikult.

Teist hooaega Alfa Romeo ridades alustav Räikkönen avaldas Red Bulli ajakirjale Red Bulletin oma tulevikuplaane. Lõppenud hooajal 12. koha saanud põhjanaabrile jääb järgmine hooaeg vormel 1 sarjas viimaseks ja tuleviku kavatseb mees siduda rallispordiga.

Hooaegadel 2010 ja 2011 vormel 1 sarjast pausi pidanud Räikköneni toonased katsetused rallisarjades liiga õnnestunuks ei osutunud. Citroen Junior ja enda Ice 1 Racing meeskonnas sõitnud soomlane lõpetas oma mõlemad WRC hooajad kokkuvõttes kümnendal kohal. Parimaks tulemuseks rallirajal jäi Türgis saavutatud viies koht. Kuid seda sõnakam on mees tuleviku osas.

Räikkönen ütles Red Bulli intervjuus: "Ma tahan ralli MM-tiitlit rohkem kui vormel 1 võitmist. Mitte keegi pole kahte tiitlit võitnud, mis teeb asja eriti huvitavaks."

Hetkel on veel lahtine, kas Kimi Räikkönen ka reaalselt WRC-sarja siirdub. Teadmata on põhjanaabri võimalik meeskond ja lisaks sooviks Alfa Romeo vormel 1 tiimi juht Frederic Vasseur soomlast näha enda ridades ka edaspidi.