Tatjana Tarassova.Foto: Itar/Tass
Talisport
6. jaanuar 2020, 15:14

JUUBELIPIHTIMUS: iluuisutamise olümpiavõitja tunnistas, et treenerilt saadud laks vastu nägu tuli talle kasuks (9)

1988. aasta Calgary olümpiamängude võitja jäätantsus Natalja Bestemjanova, kes tähistab täna 60. sünnipäeva, rääkis Venemaa meediale suhetest legendaarse treeneri Tatjana Tarassovaga, kes kasutas õpilase kasvatamisel kõikvõimalikke võtteid.

Bestemjanova ja Andrei Bukin olid Tarassova lemmikõpilased, ometi käitus juhendaja nendega samamoodi nagu teiste hoolealustega. Ta kasutas piitsa ja prääniku poliitikat.

„Meenub üks väga eriline hetk,“ jutustas Bestemjanova muheldes. „Saabusime sügisel Ukrainasse laagrisse. Harjutasime oma programme ja seal korraldati ka demonstratsioonesinemisi."

"Mul ei õnnestunud mõni element ja hakkasin midagi viskama, käitusin kuidagi väga imelikult, mis pole mulle omane. Uisutasin Tatjana Anatoljevna juurde ja ta andis kõigi ees mulle kerge laksu vastu nägu. Tavaliselt ta ei tõstnud mu peale isegi häält, sest teadis, et sel juhul lähen treeningult minema. Aga tol hetkel oli see ainuõige lahendus, ükski muu asi poleks paremini mõjunud. Meie koostöö jätkus suurepäraselt,“ lisas Bestemjanova.