Austraalia taevas on metsapõlengute tõttu kohati punakaks värvunud.Foto: Reuters/Scanpix
Tennis
6. jaanuar 2020, 18:35

Austraalia lahtised võivad metsapõlengute tõttu ära jääda (1)

Austraalia lahtised tennisemeistrivõistlused võivad ära jääda, kui võõrustajalinna Melbourne'i õhukvaliteet on metsapõlengute tõttu liiga kehv, vahendab BBC.

Septembris alanud põlengud on tapnud vähemalt 24 inimest ning hinnanguliselt 480 miljonit erinevat looma. Üle 1200 kodu on langenud tuleroaks ning miljonid hektarid maad on kõrbenud. Rääkimata sellest, kui palju suitsu levib üle maa.

Melbourne'is jõudis õhukvaliteediindeks täna 213ni, 200 loetakse juba väga ebatervislikuks. Samas on turniiri alguseni veel pisut aega – Austraalia lahtiste kvalifikatsioon algab 14. jaanuaril, põhiturniir 20. jaanuaril.

Mõnes Melbourne'i linnaosas ja eeslinnades on nähtavus suitsu tõttu vähem kui üks kilomeeter. 

"Kõige tähtsam on mängijate, pealtvaatajate ja turniiril töötavate inimeste tervis," sõnas võistluste direktor Craig Tiley.

Tiley lisas, et neil on eksperdid, kes jälgivad ja analüüsivad pidevalt õhukvaliteedi muutumist reaalajas. Koostööd tehakse ka meditsiinitöötajatega.

Parasjagu Sydneys, Brisbane'is ja Perthis toimuval ATP karikaturniiril ega Brisbane'is toimuval WTA-turniiril pole suitsu tõttu mänge ära jäänud, kuid sel nädalal Canberras toimuma pidanud Challenger-turniir nihutati 450 km kaugusele Bendigo linna. Lisaks on põlengutest tekkinud suitsu tõttu ära jäänud mõned kohalikud jalg- ja korvpallimängud.

Austraalia lahtistel osalevad ka eestlannad Anett Kontaveit ja Kaia Kanepi, mõlemad pääsesid otse põhitabelisse.