Daniele De Rossi.Foto: Reuters / Scanpix
Jalgpall
7. jaanuar 2020, 10:31

Legend lõpetas: jalgpalli maailmameister tõmbas karjäärile joone alla

2006. aastal Itaalia koondisega jalgpalli maailmameistriks tulnud legendaarne Daniele De Rossi teatas ootamatult karjääri lõpetamisest.

Alates 2001. hooajast AS Roma ridades mänginud ja eelmisest suvest Argentina kõrgliigaklubisse Boca Juniors siirdunud Daniele De Rossi teatas eile ametlikult jalgpallisaabaste varna riputamisest. Vigastuste tõttu Argentinas vaid viis mängu kirja saanud poolkaitsja sõnul polnud lõpetamise põhjuseks tervis: “Tunnen, et pean minema tagasi perekonna juurde. Igatsen tütart ja tema igatseb mind. Olen otsuse teinud ja see on lõplik.”

Itaalia koondises 117 mängu pidanud ja 21 väravat löönud parimad aastad möödusid AS Roma ridades, kus ta jõudis peale Francesco Totti lõpetamist kanda ka kaptenipaela. Saapamaa pealinnaklubis jäi De Rossile kirja 616 ametlikku mängu ja kaks võidetud Itaalia karikat. De Rossi auhinnakapi aukohal on 2006. aastal võidetud maailmameistritiitel.

Daniele De Rossi lubas, et tema edasine karjäär jätkub jalgpalli juures. Itaalia meedias sahistatakse, et AS Roma noortesüsteemist jalgpalluriks kasvanud De Rossi siirdub kasvatajaklubisse treeneriks. Tegu oleks perekonnatraditsioonide jätkamisega, sest Daniele isa Alberto on viimased 30 aastat juhendanud erinevaid Roma noortegruppe.