Aleksei PoltaraninFoto: AFP / Scanpix
Talisport
7. jaanuar 2020, 11:43

TOHOH! Veerpalu ja Alaveriga petuskeeme teinud äss viis kodumaa suusatamise pankroti veerele (2)

Kasahstani murdmaasuusataja Aleksei Poltaranini dopinguga vahelejäämine Seefeldis on viinud kohaliku alaliidu pankroti veerele.

Kasahstani suusataja Denis Volotka sõnas Iltalehtile antud intervjuus, et kohalik alaliit on peale 32aastase Poltaranini pildilt kadumist suurtes probleemides: “Sel hooajal saame hakkama, aga uuest aastast oleme rahadega hädas.” Tänavu Poltaranini vahelejäämine koondisele veel probleemiks pole, sest mehe dopingukaristus sai ametliku käigu alles novembris.

34aastase Volotka sõnul treenis Poltaranin ülejäänud koondisest eraldi. Kui meeskonna suurim staar veetis suurema osa oma ajast Eestis, siis ülejäänud Kasahstani suusatajad treenisid lumisel kodumaal. Volotka sõnul juhendasid nelja-aastase võistluskeelu saanud eestlased Andrus Veerpalu ja Mati Alaver ainult Poltaraninit ning ülejäänud Kasahstani koondisega neil kokkupuuteid polnud.

Peale karjääris 12 maailmakarika etappi võitnud Aleksei Poltaranini veredopinguga vahelejäämist on koondisse jäänud vaid kohalikud abimehed ja suured augud eelarves. Denis Volotka jäi parima Kasahstani meessuusatajana Tour de Skil kokkuvõttes 50. kohale. Mati Alaver kannab hetkel tingimisi vanglakaristust ja Andrus Veerpalul on ajutine suusatamises tegutsemise keeld.