Erik Sorga.Foto: Stanislav Moshkov
Jalgpall
7. jaanuar 2020, 23:13

Erik Sorga on liitumas Wayne Rooney endise koduklubiga (1)

USA jalgpalli meistriliiga MLSi klubi DC United on lähedal Erik Sorga meeskonda toomisele. Klubi ründeliin on pärast Inglismaa jalgpallilegendi Wayne Rooney lahkumist hõrenenud ning just 20aastases eestlases nähakse väärilist täiendust.

The Washington Post kirjutab, et tõenäoliselt liituks Sorga esindusmeeskonnaga klubi teise võistkonna, Loudoun Unitedi kaudu. Selle põhjuseks olevat liiga määratud palgalimiit. Kuna aga kollektiivleping alates 31. jaanuarist enam ei kehti, võib limiit tõusta.

United olevat 20aastase Sorga eest valmis välja käima pool miljonit dollarit. Nooruse tõttu usutakse, et tema turuväärtus võib veel kõvasti tõusta. 

Spekulatsioonidele, et Eesti koondislane MLSi siirdub, pani aluse tõsiasi, et Sorga ei reisinud FC Floraga kaasa Šveitsi, kus meeskond hakkab tulevaseks hooajaks valmistuma.

Eestlases nähakse vahetusmeest 30aastasele norralasele Ola Kamarale, kes MLSis 2016. aastast mängib. Meeskonna teise ründaja, ameeriklase Quincy Amarikwaga klubi lepingut ei pikendanud.

Sorgast saaks klubiga liitumise korral teine eestlane, kes MLSis mänginud. Hetkel on ainsaks Eesti jalgpalluriks, kes teisel pool ookeani kõrgliigas platsile jooksnud Joel Lindpere. Endine rahvuskoondislane mängis aastatel 2010-2012 New York Red Bullsi eest ja 2013. aastal Chicago Fire'i meeskonnas.