Erik SorgaFoto: Martin Ahven
Jalgpall
8. jaanuar 2020, 17:05

AMETLIK! Erik Sorga siirdub Ameerika Ühendriikidesse (3)

Ameerika Ühendriikide jalgpalli kõrgliiga klubi D.C. Unitedi reservmeeskond Loudoun United teatas, et on värvanud FC Flora ja Eesti koondise ründaja Erik Sorga.

Paljude jalgpallisõprade jaoks tuli üllatusena, et Sorga valis karjääri jätkamiseks paiga suure lombi taga. Sorga ise tunnistas FC Flora kodulehe kaudu, et otsus ei tulnud ka talle lihtasti.

„Kaalusime üheskoos plusse ja miinuseid, samuti oli võimalik jääda ootama sportlikult veel paremat võimalust, aga ma arutasin asja perekonnaga läbi ja otsustasin nii,“ kommenteeris Sorga. „Mõistan, et USA-sse kolimine tähendab suurt muutust minu elus, aga tean, et ka selle muutuse keskmes saab olema jalgpall ja see on see, mida ma oskan ja mida ma tahan teha.“

FC Flora presidendi Pelle Pohlaku sõnul nähti algselt ideaalse sihtpunktina Hollandi liiga esimese poole klubisid, seejärel Portugali, Taani, Belgia või Šveitsi omasid. Suurliigade poole ei vaadatud. Otsus liituda D.C. Unitediga tuli mitmel põhjusel.

„DC Unitedi ründajate olukord on selline, et Erikul on eeldus saada seal vähemalt alguses tugi mänguaja näol. Tõsi, anname endale aru, et see olukord võib igal hetkel muutuda, aga see ongi koht, kus mängija peab ise hakkama saama ja läbi lööma. Positiivne on, et USA liiga mängib samas rütmis Eesti liigaga, mis tähendab, et mängija liitub uue klubiga ettevalmistusperioodi algusest,“ arvas Pohlak. „USA liiga tase ei ole järgmise sammuna ebareaalne. Jällegi ei saa samas välistada, et tagantjärele tarkus ütleb midagi muud.“