Foto: Jörgen Norkroos
Sisuturundus
9. jaanuar 2020, 13:14

Victor Crone: kuni inimesed tahavad mind näha, tulen ikka Eestisse esinema!

""Storm" toob ikka ja jälle kauneid mälestusi eelmisest aastast – imeline, mil moel võib üks laul elu muuta. Kui ma poleks "Eesti Laulul" osalenud, ei oleks ma täna seal, kus olen," õhkab möödunud aastal "Eesti Laulu" võitnud Victor Crone.

Victor tunnistab, et tema viimane aasta on olnud hektiline, aga samas väga lõbus. „"Elu muutus täiesti teistsuguseks. Mu igapäeva on tekkinud proovid, kontserdid, intervjuud. Pidin õppima keskenduma ja kontrollima oma lavanärvi," jutustab ta. "Minuni on jõudnud väga palju uusi võimalusi, mille üle olen õnnelik ja tänulik. Jah, võib-olla oleks Eurovisioonil võinud parema koha saada, aga seal ei tea iialgi ette. Teisalt poleks ma seda kõike aasta tagasi oodanud – kui laulu kirjutasime, ei aimanud, et võiks niivõrd hästi minna."

Võistluslugu "Storm" on jätkuvalt Victori repertuaaris olulisel kohal. "Alles 31. detsembril esitasin „Stormi“ Rootsi vana-aastaõhtu show’s. Sellel oli üle kahe miljoni vaataja. Erinevad artistid pidasid uue aasta puhul kõne ning laulsid," seletab ta.

Rootsist pärit laulja elu on jäänud viimase aasta jooksul tugevalt Eestiga seotuks. "Näiteks detsembris oli mul jõulutuur ning viibisin Eestis lausa kolm nädalat. Koju naasin alles vana-aastaõhtul," ütleb Victor. Jõulutuur Stig Rästa ja Saara Piusiga möödus Victori hinnangul hästi, sest iga kord oli inimesi tohutult palju. "Meie etteasted läksid iga kontserdiga järjest paremaks nagu see kipub olema. Kirikutes oli väga mõnus esineda, see tekitas erilise tunde," leiab ta. Ka sel aastal on Victoril iga kuu Eestis mitu kontserti. "Kuni inimesed tahavad mind näha, tulen ikka siia esinema," kinnitab ta.

Tänavu võistlustules nii Rootsis kui Eestis

Sel aastal on Victor seotud nii "Eesti Laulu" kui ka Rootsi eurolaulu valimise Melodifestivaleniga. Kui "Eesti Laulul" esitab Traffic lugu („Üks kord veel“), mille üks autoreid on Victor, siis Rootsi konkursil astub mees ise lavale.

"Melodifestivalenil osaleval lool "Troubled Waters" on minu jaoks kaks tähendust. Ühelt poolt räägib see, kuidas oled pikalt eemal kodust ning tuled siis koju armsate inimeste juurde. Teisalt kinnitab lugu, et rasked ajad mööduvad alati. Viimane on ka üsna sarnane sõnum "Stormile" – aga ma arvan, et see on hea tähendus," mõtiskleb Victor. Siiski toonitab ta: iga kuulaja peab leidma mõtte enda jaoks. Seda on ta alati ka "Stormi" puhul öelnud.

Suurimaks erinevuseks "Eesti Laulu" ja Melodifestivaleni vahel peab Victor aga tõika, et Rootsi võistluspala pole lubatud enne otsekontserti avaldada. "Teisisõnu ei ole keegi minu lugu veel kuulnud ning mul tuleb minna lavale ja teha suurepärane liveesitus," toob ta välja. Sellekõrval mängiti mullu "Eesti Laulu" eel "Stormi" raadiotes üsna palju. Kas see tõi ka toona teatava võistluseelise, ei oska Victor öelda.

"Eesti Laulul" ootab liveesitusi

Kuna Melodifestivaleni üks võistluskontsertidest toimub "Eesti Laulu" finaaliga samal päeval (29. veebruaril), ei tea Victor veel, kas tal õnnestub Saku Suurhallis kohal olla. "Aga ma teen tõesti endast võimaliku, et ikka "Eesti Laulule" tulla. Seda enam, et Traffic on võistlustules,“ lausub ta.

Mis aga saaks siis, kui Victor võidaks Melodifestivaleni ja Traffic "Eesti Laulu"? Victor puhkeb naerma. "Kahe lauluga Eurovisioonil? See juba oleks midagi," muigab ta.

Mullune "Eesti Laulu" tšempion on ka kõik tänavused võistluslaulud ära kuulanud. Samas ei kipu ta ühtegi neist esile tõstma. "On keeruline öelda, kui kuulad kõik lood järjest ära. Pealegi on suur asi, kui näed laulu koos lavaesitlusega – see on tervik," pareerib ta selgest vastusest kõrvale. Teisalt on tema hinnangul tore näha, et taas on võistlustules paljud artistid, kes eelmiselgi aastal (näiteks  Inger, Uku, Stefan ja Inga). "Eestis pole ju nii palju üritusi, kus jõuaks sedavõrd suure hulga inimesteni," tõdeb ta.

Minipuhkuse veetis kodus oma diivanil

Peale Melodifestivaleniks valmistumise on Victoril käed-jalad tööd täis ka veebruaris ilmuva minialbumiga. Jõulude ja aastavahetuse paiku õnnestus tal aga tõmmata paariks päevaks juhe seinast välja.

"Vedelesin lihtsalt kodus ning sõin pitsat ja krõpse," muigab ta. "Aga nüüd olen ma väga elevil, sest kõik hakkab jälle pihta ning saab tegutsema asuda. Jah, tööd on palju, aga see on lõbus! Igav mul ei hakka. Sel päeval, kui mul hakkab igav, lõpetan ilmselt laulmise ja kolin Eestisse."

"Eesti Laulu" poolfinaalid toimuvad Tartus 13. ja 15. veebruaril ning finaal Tallinnas 29. veebruaril. Tule sinagi kohapeale oma lemmikutele kaasa elama, vaata täpsemalt SIIT!