Johannes Hösflot Kläbo.Foto: SIPA / Scanpix
Talisport
9. jaanuar 2020, 13:39

TAGASILÖÖK! Kläbo on sunnitud Dresdeni MK-etapist loobuma (1)

Murdmaasuusatamise MK-sarja tiitlikaitsja Johannes Hösflot Kläbo (23) on sunnitud haiguse tõttu sel nädalavahetusel Dresdenis toimuvad MK-etapi vahele jätma.

Niisamuti soovis ta väga osaleda reedel samas paigas toimuval 100 meetri suusasprindi võistlusel, kuid peab sellestki plaanist suu puhtaks pühkima. 

Ta ärkas kolmapäeval kurguvaluga ning langetas pärast arstivisiiti raske südamega loobumisotsuse. Tema asemel võistleb 23aastane Harald Astrup Arnsesen.

"Eelmisel aastal ei antud mulle võimalust Dresdenis osaleda. Sel hooajal otsustasin juba varakult, et Dresdeni vabatehnikasprint on üks mu prioriteete, sest mulle meeldib linnasprindi kontseptsioon. Mulle meeldib, kui on palju publikut ning sakslased huvituvad murdmaasuusatamisest," sõnas Kläbo Norra rahvusringhäälingule.

Ühes loobumisega minetab ta suurepärase võimaluse tõusta taas MK-sarja liidriks, sest teda 75 punktiga edestav venelane Aleksandr Bolšunov ei võistle seal samuti. Teadupärast teenib MK-etapi võitja 100 punkti ning Kläbo olnuks Dresdenis kahtlemata suursoosik.

Laupäeval on Dresdenis kavas individuaalne, pühapäeval võistkondlik sprindivõistlus. Mõlemad sõidetakse vabatehnikas.

MK-sarja punktitabel (kliki pildil):