Anett Kontaveit mängus Kiki Bertensi vastu.Foto: AFP/Scanpix
Tennis
9. jaanuar 2020, 16:01

KAHJU! Kontaveit kaotas napilt maailma üheksandale reketile (1)

Tennisist Anett Kontaveit (WTA 26.) kaotas Austraalias Brisbane'i turniiri teises ringis tulemusega 3 : 6, 6 : 2, 5 : 7 Hollandi tippmängijale Kiki Bertensile (WTA 9.).

Matš algas kehvasti, sest eestlanna kaotas kohe oma servigeimi ning Bertens võitis enda oma nulliga (2 : 0). Muide, võimsa servijana tuntud hollandlanna loovutas üldse oma servil Kontaveidile vaid kaks punkti, mis tähendab, et eestlannal ei õnnestunud vastu murda.

Enda teise, kolmanda ja neljanda servigeimi sai Kontaveit suurema või väiksema hädaga kätte, kuid viiendat enam mitte. Seega avasett 6 : 3 Bertensile.

Teises setis olid rollid otsekui vahetatud. Kontaveit võitis kolm Bertensi pallingugeimi järjest ning kaotas sinna vahele vaid korra oma servi, mis tähendas 5 : 1 edu. Siis sai Bertens korraks oma servi käima ning võitis seitsmenda geimi, kuid 2 : 6 setikaotusest polnud tal pääsu. Suurepärane sett Kontaveidilt!

Otsustava seti eel pidas Bertens nõu treeneriga. Mõlemad tennisistid suutsid oma pallingugeimi hoida seisuni 5 : 6, kui hollandlanna sai kaks murdepalli. Esimese matšpalli suutis Anett päästa, kuid teise puhul oli Kontaveit võimetu. Sealjuures otsustas mängu videokohtunik ehk kotkasilm, mis tuvastas Kontaveidi löögi väga nappi väljakuraamidest välja maandumist.

Mängu statistika Foto: Ekraanitõmmis

Kontaveit ja Bertens olid enne tänast mänginud kolm korda, millest kaks oli võitnud hollandlanna.