Johanna Talihärm.Foto: Jarek Jõepera / ELSF
Talisport
9. jaanuar 2020, 17:12

KEHV PÄEV! Eestlannad jäid punktikohtadest kaugele, võit Norrasse (1)

Laskesuusatamise MK-sari jätkus Saksamaal Oberhofis, kus esimesena oli kavas naiste 7,5 km sprint. Karjääri neljanda maailmakarika etapivõidu teenis norralanna Marte Olsbu Röiseland.

Rasketes oludes peetud sprindivõistlusel oli Röiseland üks kolmest laskesuusatajast, kes läbisid kaks tiiru puhaste paberitega. Röiselandi kõrval pääsesid poodumile sakslanna Denise Herrmann (1 trahv; kaotus võitjale +33,1) ja Pranstusmaa esindaja Julia Simon (1; +47,4). Neile järgnes maailmakarika liiderduo Dorothea Wierer ja Tiril Eckhoff, kes kaotasid juba enam kui minutiga.

Startinud neli eestlannat suurde mängu ei sekkunud. Eesti parim oli kolm möödalasku teinud Johanna Talihärm, kes sai 55. koha (+ 3.22,7). Kohe tema seljataga lõpetas kahe trahviga Tuuli Tomingas (+3.26,2). Mõlemad naised olid enne etappi hädas kõhuviirusega.

Regina Oja lõpetas 63. kohal (3, +3.33,6) ja Grete Gaim oli finišis 94. (4, +5.40,6). Taaskord oli eestlannadel probleeme suusarajal. Talihärm kaotas puhta sõiduga kiireimale naisele Denise Herrmannile 1.33,5. Teiste naiste kaotus oli enam kui kaks minutit.

Homme sõidavad sprindidistantsi mehed. Stardis on Kalev Ermits, Rene Zahkna, Raido Ränkel ja Kristo Siimer.