Kaunase Žalgirise peatreener Šarunas Jasikevicius.Foto: SIPA / Scanpix
Korvpall
10. jaanuar 2020, 08:26

Real püstitas Žalgirise vastu võidurekordi. Jasikevicius: me polnud piisavalt karmid (1)

Kaunase Žalgirise korvpallimeeskonna nukker Euroliiga hooaeg jätkus eile õhtul Madridis, kus kaotati kohalikule Realile tulemusega 82 : 88.

Kuigi lõppskoor on tasavägine, siis päris nii pingeline mängulõpp polnud. Real alustas kuus ja pool minutit enne lõpusireeni seisult 75 : 69 pisikest vahespurti, mille tulemusena paisus edu 83 : 69 peale. Tol momendil oli jäänud mängida veel 2.24.

Reaalselt ohtlikuks Žalgiris enam ei saanudki, lõppseisu vormistas Leedu klubi kaks sekundit enne sireeni. See oli Reali 13. järjestikune võit Euroliigas, mis tähistab klubi uut rekordit tolles sarjas.

"Õnnitlused Realile! Võitlesime kõvasti, kuid lõpus maksid taktikalised vead meile kätte," sõnas Žalgirise peatreener Šarunas Jasikevicius Euroliiga kodulehel.

"Üldiselt olen mänguga rahul, aga tegime neile liiga palju kingitusi. Reali vastu on niiviisi väga keeruline võita. 17 viga pole piisav, peame neid tegema rohkem ja kõvemini. Kui lased mängijatel nagu Rudy [Fernandez] ilma kontaktita visata... Me polnud tema vastu piisavalt karmid." 

Reali suurimad korvikütid olid Trey Thompson 20 ja Rudy Fernandez 17 punktiga. Žalgirise kasuks viskas Lukas Lekavicius 21 ja Thomas Walkup 19 punkti.

Meeskondlikust statistikast hakkab esimesena silma visketabavus. Real tabas kaheseid 66,7-, kolmeseid 50- ja vabaviskeid 92,9protsendilise täpsusega. Žalgirise samad näitajad olid vastavalt 54,8%, 37,1% ja 75%.  

Teised eilsed tulemused:
Vitoria Baskonia - Istanbuli Fenerbahce 65 : 79
Milano Armani - Ateena Panathinaikos 96 : 87
Berliini Alba - Tel Avivi Maccabi 89 : 95

Standings provided by Sofascore LiveScore