Jüri Vips Team Mugeni vormelis.Foto: MINORU KOBAYASHI / Superformula.net
Auto-Moto uudised
10. jaanuar 2020, 10:45

ASI KLAAR! Jüri Vips hakkab kihutama Jaapani sarjas (2)

Täna selgus, et Red Bulli noorteprogrammi kuuluv vormelipiloot Jüri Vips (19) kihutab sel aastal Jaapani Super Formula (sisuliselt Jaapani F2) sarjas Team Mugeni meeskonnas.

Sama tiimi ridades osales ta oktoobri lõpus Suzuka ringrajal toimunud eelmise hooaja viimasel etapil, kus sai 18. koha.

"Nautisin väga oma debüüti Super Formula sarjas," kirjutas Vips toona Instagramis. "Õppisin palju ja läksin iga sessiooniga paremaks, mis oligi nädalavahetuse eesmärk. 

Tegin tegelikult hea võidusõidu kuni oma elu esimese boksipeatuseni, kus suretasin mootori välja. Aga see kõik on osa õppimisprotsessist. Suured tänud Mugenile ja Red Bullile võimaluse eest, loodan peagi Jaapanis tagasi olla."

Eelmisel aastal kihutas Vips FIA vormel 3 sarjas, kus sai kokkuvõttes 4. koha. See valmistas eestlasele pettumust, sest vormel 1 superlitsentsiks vajalik punktisaak jäi korjamata.

Team Mugen oli eelmisel hooajal Super Formula sarja 5. meeskond.

Tänavune võistlusaasta koosneb seitsmest Jaapani pinnal toimuvast etapist. Hooaeg algab 5. aprillil Suzuka ringrajal ja lõppeb samas paigas 15.  novembril.

Red Bulli noortetiimi juht Helmut Marko peab Super Formulast rohkem lugu kui F2-sarjast, sest Jaapanis on võimsamad masinad. Super Formula 670kilosed masinad liiguvad 2.0liitrise jõuallika ja 543 hobujõu (405kW) toel.

Superlitsentsi punktide kogumise mõttes on Super Formula keerulisem kui F2, sest Jaapanis peab Vips jõudma hooaja kokkuvõttes kahe hulka, kuid F2-s oleks piisanud 5. kohast.

Kui jaapanlased kõrvale jätta, siis on Super Formula sarja ajaloo kuulsaimad võitjad ilmselt sakslane Ralf Schumacher (aastal 1996) ja hispaanlane Pedro de la Rosa (1997).