Marko Kilp Ruka MK-etapil.Foto: SIPA / Scanpix
Talisport
10. jaanuar 2020, 16:07

Marko Kilp enne Dresdeni MK-d: olen saanud lumeta Eestis end välja puhata

Nädalavahetusel Saksamaal Dresdeni kesklinnas toimuval murdmaasuusatamise MK-etapil esindavad Eestit Marko Kilp ja Henri Roos.

Homme on kavas individuaalne, pühapäeval võistkondlik vabatehnikasprint.

Kilp ütleb, et tervis on tipp-topp. Eelmisel nädalavahetusel oli kerge külmetus, kuid see pole ettevalmistust seganud. Aasta lõpus oli tal seljal kerge ülekoormus, kuid see sai puhates korda. 

Seisundi kohta ei oska ta suurt kosta. "Praegu ei oska väga head vastust anda, kui hea suusavorm on, sest Eestis pole viimasel ajal lund olnud. Pole saanud lume peal treeninguid läbi viia," sõnas ta võistluspaigast telefonitsi Õhtulehele.

Pärast jõulude eel toimunud Planica MK-etappi veetiski ta suurema osa ajast kodumaal. Kusjuures aastavahetuseni oli Kilbi sõnutsi Tehvandi kunstlumeringil täiesti okei treenida, kuid siis tegi sulailm oma töö.

28. detsembril võitis ta Eesti meistrivõistluste 10 km vabatehnikadistantsil hõbemedali. Eelmisel nädalavahetusel käis Kilp Kesk-Soomes Keuruus FIS-võistlusel, kus triumfeeris vabatehnikasprindis.

"Ega seal Jyväskylä juures palju lund polnudki, ainult võistlusring. Sooja pidi tegema joostes, samamoodi on ka siin Dresdenis, nii et mul on asi selge. Praegu (kohaliku aja järgi kell 14 – M.T.) on 9 kraadi sooja, kergelt päike paistab," kirjeldas Kilp.

Ja lisas: "Arvan, et värskuse pealt võisteldes võiks kiire rada ja ajaliselt lühike sõit meie meestele sobida."

Kilbi hooaeg algas suurepäraselt, kui ta suusatas Ruka MK-etapi klassikasprindi eelsõidus välja 9. aja ning sai lõpuks 17. koha. Järgnenud Davosi ja Planica vabatehnikasprintides jäi ta aga veerandfinaalist mitme sekundi kaugusele. Miks?

"Tahtmine oli suur, sai pisut üle pingutatud. Trennid läksid mäestikus vähe intensiivseks, ei taastunud võistlusteks ära," selgitas ta tagantjärele. "Nüüd olen saanud lumeta Eestis end välja puhata, see on kasuks tulnud."