Mullu Sardiinias saavutatud kolmanda koha puhul oli Andreas Mikkelsenil põhjust Vahemerre suplema minna.Foto: AFP/Scanpix
WRC
10. jaanuar 2020, 22:10

Mullu suure kolmiku järel MM-sarja neljandana lõpetanud ralliäss teatas kurva uudise

Aastatel 2014-2016 kolm korda järjest autoralli MM-sarja kolmandana lõpetanud Andreas Mikkelseni karjäär on keerulises seisus. Kindlat tööandjat tal pole ning nüüd tunnistas norralane, et Monte Carlo rallil ta ei osale.

„Olen kurb, et meil ei õnnestu Monte Carlos osaleda, kuid teeme kaasa recce (enne rallit toimuv teede kaardistamine - toim) ja loodan nii kiiresti kui võimalik tagasi rooli istuda,“ kirjutas ta sotsiaalmeedias.

Mullu kihutas Mikkelsen Hyundai tiimis ja sai hooaja kokkuvõttes neljanda koha. Ehk suure kolmiku, kuhu kuulusid Ott Tänak, Thierry Neuville ja Sebastien Ogier, järel oli ta nn lihtsurelikest parim. Hyundai sai aasta lõpuks oma valdusesse võistkondliku karika ning norralane mängis edu juures üht võtmerolli.

Argentinas lõpetas ta teisena, Sardiinias ja Türgis kolmandana. Tuleb märkida, et Prantsusmaal, Portugalis ja Kataloonias norralane ei startinud. Monte Carlo ja Mehhiko etapid lõppesid katkestamisega.

30aastase mehe parimad sooritused jäävad aega, mil ta istus Volkswageni roolis ning noppis kolm etapivõitu: kõik konkurendid jäid selja taha Kataloonias (2015), Poolas (2016) ja Austraalias (2016).

Kuuldavasti püüab Mikkelsen endiselt leida võiamlusi, et ka tänavu WRC autoga rajale tulla ning taset tõestada.