Regina Oja.Foto: Jarek Jõepera / ELSF
Talisport
11. jaanuar 2020, 14:26

Eestlannade teatenelik lõpetas raske heitluse 14. kohal

Laskesuusatamise MK-etapp Oberhofis jätkus naiste teatesõiduga, kus Eesti koondis (Regina Oja, Johanna Talihärm, Tuuli Tomingas, Grete Gaim) sai 14. koha. Võidu noppinud Norrale kaotati viie minuti ja 46 sekundiga.

Võistlus algas kohe keeruliselt, sest avavahetust sõitnud Regina Oja eksis lamadestiirus kahel märgil, kuid sai need varupadrunitega siiski maha. Tiirust lahkus ta 20. kohal ja kaotust liidrile oli juba enam kui 30 sekundit. Teises tiirus jäi esialgu üles üks märk, mis läks maha esimese varupadruniga. Oja andis vahetuse Johanna Talihärmale üle 16. kohalt. Itaaliale kaotas ta lõpuks minutiga.

Talihärm alustas sarnaselt ja lamades läks vaja kaht varupadrunit, kuid vahe venis ligi kahele minutile. Püsti tulistas ta juba puhtalt ning vahetuse lõpuks andis Talihärm teate üle 17. kohal, kaotust Šveitsile 2.33,1.

Tuuli Tomingas läbis lamadestiiru puhaste paberitega, kuid püstilaskmine läks kahjuks aia taha ja eestlanna käis ühel trahviringil. Ankrunaine Grete Gaim pääses rajale 15. kohalt, vahepeal liidriks kerkinud Norrast jäädi maha juba 3.19,1ga.

Gaim oli lamades kindel, püstitiirus kasutas ta kaht varupadrunit. Trahviringis tema siiski pääses ja lõpuks tõi Gaim eestlannad finišisse 14. positsioonil.

Norra järel sai teise koha Rootsi (+21,1), järgnesid Prantsusmaa (+33,1), Saksamaa (+1.10,4), Šveits (+1.24,5) ja Ukraina (+1.35,9).

Stardis oli 23 naiskonda: Slovakkia diskvalifitseeriti, Lõuna-Korea, Bulgaaria, Kanada, Kasahastan ja Sloveenia võeti rajalt maha, sest liidrist jäädi ringiga maha.

Meeste teatesõit algab kell 15.15 ja ka seal on eestlased stardis.