Kyle Vinales.Foto: Martin Ahven
Korvpall
11. jaanuar 2020, 19:50

VÄGEV! Kalev/Cramo alistas võõrsil lõpusekundite viskest seni täiseduga olnud tabeliliidri

Eesti-Läti korvpalliliigas tegi suurepärase esituse BC Kalev/Cramo, kes alistas seni täiseduga olnud tabeliliidri Riia VEFi tulemusega 70:69.

Kuigi terve kohtumise vältel kulges mäng valdavalt Kalev/Cramo domineerimisel – avaveerand võideti 19:13 ja poolajaks juhiti 40:32 –, siis lõpu eel lasti Läti klubil siiski järele jõuda. Kui mängida jäi 1.17, viigistas Lester Medford mänguseisu. Järgneval kahel rünnakul eksisid viskel mõlemad klubid ning nii sai palli oma kasutusse Kalev/Cramo.

Peatselt oldi aga lähedal pallikaotusele, kui pall söödust auti lendas. Kuid Eesti klubi õnneks tuvastasid kohtunikud kaamerate abiga, et mänguvahend puutus viimasena VEFi mängijat. Kalev/Cramo, kellel rünnakuaega 2,2 sekundit järel, pani palli mängu kodumeeskonna korvi alt. Aigars Škele söötis selle Kyle Vinalesele, kes kolmesejoone lähedalt täpse viske sooritas. Kaks punkti juurde, kalevlastele 70:68 edu.

Seejärel võttis kodumeeskond aja maha. Kui uuesti mängima asuti, oli normaalaja lõpuni veel järel kuus sekundit. Pall toimetati Medfordi kätte, kelle vastas oli Tanel Kurbas. Eestlane libises, kukkudes vastu ameeriklast. Tagamängija jõudis seda märgata ning saatis teele kolmepunktiviske, mis küll ei tabanud, kuid andis võimaluse kolm korda vabaviskejoonele minna.

Muidu hea vabaviskajana tuntud Medford eksis esimesel üritusel, tabas teise, kuid eksis taas viimasel viskel. Lauas oli jaol Škele ning kalevlastel õnnestus mängu lõpuni pall enda käes hoida.

Võitjatele tõi Vinales 20 punkti ja seitse resultatiivset söötu, samas patustas ameeriklane ka seitsme pallikaotusega. Teda toetasid pingilt sekkunud Sten Sokk ja Sacha Killeya-Jones 11 silmaga. VEFi parim oli Xavier Raynard Thames 20 punktiga.

VEF jätkab vaatamata kaotusele endiselt liidrina, olles 17 mängust võitnud 16. Kalev (14 võitu ja kaks kaotust) kindlustas kolmandat kohta, kahe klubi vahele mahub veel BK Ogre (16-1).

Tabeliseis:

Standings provided by Sofascore LiveScore