Esapekka Lappi.Foto: AFP / Scanpix
WRC
12. jaanuar 2020, 08:40

Soome ralliäss tunnustab eestlast: Tänak on minust parem sõitja (15)

Uut WRC-sarja hooaega M-Spordi meeskonnas alustav Esapekka Lappi tunnistas, et Ott Tänak koos Thierry Neuville`i ja Sebastien Ogieriga on talle veel liiga kõvad vastased.

Soome ralliportaal rallit.fi vahendas 28aastase põhjanaabri tõdemust: “Mulle tundub, et nad on minust paar astet eespool. Tahaksin sellel aastal vahet vähemalt ühe astme võrra vähendada. Nad sõidavad väga kõrgel tasemel.”

Uueks aastaks Citroeni Fordi vastu välja vahetanud Esapekka ei usu, et talvised vangerdused esikolmikut muudaksid. “Ainult Neuville jäi samasse meeskonda, Tänak ja Ogieri vahetasid sarnaselt minule tiimi. Me ei tea, mis tulemusi nad tänavu suudavad välja sõita. Olen siiski kindel, et nad on rajal väga kiired,” nentis Lappi.

Eelmisel aastal Citroeni meeskonnas sõitnud Lappi jõudis kolmel korral poodiumile ja jäi kokkuvõttes kümnendaks. Algaval hooajal soomlane ennast tiitliheitlusesse sekkumas ei näe. “Ootused liiga kõrged pole. Järgmine 2021. hooaeg võiks olla juba minu aasta. Tänavu ma meistritiitli eest võitlemiseks valmis pole,” lisas Lappi.

Lappi lõi 2017. aastal WRC-maailma ukse jalaga lahti: oma teisel rallil kõige võimsama auto roolis oli ta neljas, neljandal rallil tuli juba võit. 2018. aasta lõpetas ta maailmameistrivõistluste üldarvestuses viiendanda. Talle on alati ennustatud suurt tulevikku, kuid möödunud talvel tehtud üleminek Citroeni osutus täielikuks läbikukkumuseks.

Lappi on 2016. aasta aasta WRC2 klassi tšempion, kaks hooaega varem krooniti ta ralli Euroopa meistriks.

Tänavuse hooaja esimene etapp algab 23. jaanuaril Monte Carlos.