Jaromir Jagr.Foto: AP / Scanpix
Jäähoki
13. jaanuar 2020, 16:52

Jäähokilegend Jaromir Jagr viskas värava ja pääses rekorditeraamatusse (2)

47aastane Tšehhi jäähokilegend Jaromir Jagr tegi ajalugu, kui viskas kohaliku meistrisarja viimases voorus värava. Jaromir on nüüdsest esimene eurooplasest mängija, kes on viiel erineval kümnendil hoki kõrgliigades võrku sahistanud.

Pühapäevases Extraliga võidumängus mängus Sparta Praha üle skooris Kladno ründaja kahel korral. Sellega on ta esimene eurooplane, kes viiel kümnendil tipptasemel värava kirja saanud. Varasemalt on sama triki teinud NHLis mänginud Kanada legend Gordie Howe.

Kladno klubi president, kaasomanik ja mängija Jagr ütles Soome Rahvusringhäälingule, et soovib mängida seni kuni tervis lubab. Esimese kõrgliigavärava sai Jagr kirja 1988/89 hooajal niisamuti Kladno ridades. Järgmisest aastast siirdus Jagr NHLi, kus mängis üle 1700 mängu.

“Tahan aidata meeskonnal püsima jääda. Meie ülesanne on näidata, et Kladno on olemas”, ütles karjääri jooksul nii olümpiamängud, maailmameistrivõistlused kui ka NHLi võitnud Jagr.

Kladno tõusis Tšehhi kõrgliigasse sellest hooajast. Jaromir on meeskonna paremuselt teine punktitooja. Klubi edukaim väravakütt Brady Austin polnud sündinud, kui Jagr kolmandat aastat NHLis mängis.